Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Sähkökatkokset Ukrainassa 3. heinäkuuta #Ukraina #sähkökatkokset #Venäjä

02.07.2024 18:00

#Sähkökatkokset Ukrainassa 3. heinäkuuta #Ukraina #sähkökatkokset #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

#Sähkökatkokset Ukrainassa 3. heinäkuuta

#Ukraina #sähkökatkokset #Venäjä

Sähkökatkosten aikataulut keskiviikkona 3. heinäkuuta ovat voimassa koko Ukrainassa klo 00:00–24:00. Kulutuksen rajoitustoimenpiteitä sovelletaan koko vuorokauden ajan. Alueelliset sähköyhtiöt (oblenergo) soveltavat seuraavia toimenpiteitä: klo 8:00–13:00 kaksi ryhmää katkaisuja, muina vuorokauden aikoina kolme ryhmää samanaikaisesti, mikä viittaa merkittävään sähköpulaan. Syynä on sähkönkulutuksen kasvu helteen vuoksi.

Ajantasaiset tuntikohtaiset katkaisuohjelmat ovat saatavilla sähköyhtiöiden verkkosivuilla ja niiden sosiaalisen median sivuilla, kertoi “Ukrenergo”. Ukrainan kansalaisia kehotetaan kuluttamaan sähköä säästeliäästi ja välttämään tehokkaiden sähkölaitteiden samanaikaista käyttöä.

“Ukrenergon” ilmoitus kahden ja kolmen ryhmän katkaisuista tarkoittaa, että samanaikaisesti katkaistaan kahden tai kolmen kuudesta määritellystä ryhmästä sähkö. Suuren verkon kuormituksen vuoksi katkaisuja voi odottaa myös niin sanotun “harmaan alueen” aikana.

Muistutuksena, 2. heinäkuuta Ukrainassa alueelliset sähköyhtiöt soveltavat kolmen ryhmän katkaisuja klo 13:00 alkaen vuorokauden loppuun asti. Lisäksi on suunniteltu sähkön tuontia yhteensä 30 796 MWh Romaniasta, Slovakiasta, Puolasta, Unkarista ja Moldovasta.

Sähkökatkosten pääsyy

Pääasiallinen syy rajoitustoimenpiteiden soveltamiseen on tämän vuoden alusta lähtien jo kahdeksan kertaa tapahtuneet vihollisen raketti-iskujen aiheuttamat vauriot Ukrainan energiajärjestelmälle. Vajeen korjaamiseksi käytetään tuontia ja hätäapua Euroopan maista. Vaurioiden laajuuden vuoksi nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riitä ylläpitämään tasapainoa energiajärjestelmässä, joten “Ukrenergon” valvontakeskus joutuu soveltamaan rajoitustoimenpiteitä sekä teollisille että kotitalouskuluttajille.

NENK “Ukrenergon” hallituksen puheenjohtajan Volodymyr Kudrytskyin mukaan tilanne sähkön saannin suhteen helpottuu elokuussa. Hän ennustaa helpotusta ydinvoimaloiden energiayksiköiden suunniteltujen huoltojen ja sääolosuhteiden muutosten jälkeen.

Kuinka kauan sähkökatkot kestävät talvella: Yasnon vastaus

Yhtiö Yasnon perusskenaarion mukaan talvella 2024–2025 ukrainalaisia odottaa 12 tunnin sähkökatkot. Tämä on kuitenkin vasta alustava tieto: lopullisen ennusteen sähkövajeesta ja katkaisuaikatauluista Yasno aikoo julkaista elokuussa. Ennuste voi parantua tai huonontua.

Yhtiön mukaan tällä hetkellä voidaan ennustaa, että talvella energiajärjestelmässä on noin 30–35 % vaje. Tällöin infran käytön jälkeen kuluttajille jäävä vaje on 50 %.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:10:43