Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Suru-uutinen Kiovasta

02.07.2024 08:24

# Suru-uutinen Kiovasta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Suru-uutinen Kiovasta

Kazahstanilainen toimittaja ja oppositioaktivisti Aidos Sadikov on kuollut Kiovan sairaalassa murhayrityksen seurauksena. Hän taisteli hengestään 13 päivää ja oli koko ajan tehohoidossa.

Surullisen tiedon ilmoitti hänen vaimonsa, toimittaja Natalia Sadikova. Hänen mukaansa Aidos menehtyi varhain tiistaiaamuna, 2. heinäkuuta.

“Rakas mieheni, kolmen lapseni isä ja suurenmoinen Kazahstanin poika. Aidos antoi henkensä Kazahstanin puolesta ja kuoli marttyyrikuoleman salamurhaajien käden kautta. Kolmetoista päivää Aidos taisteli hengestään teho-osastolla, mutta ihmettä ei tapahtunut”, vaimo kirjoitti.

Natalia Sadikova korosti jälleen, että hänen miehensä kuolema on Kazahstanin presidentin Tokaevin vastuulla. Aiemmin hän oli väittänyt, että Tokaev oli murhayrityksen tilaaja.

Aidos Sadikovin murhayritys Kiovassa
18. kesäkuuta Kiovassa ammuttiin kazahstanilaista toimittajaa ja opposition internet-median BASE:n johtajaa Aidos Sadikovia. Sadikovin vaimo kertoi, että hyökkäys oli kohdistettu hänen miehensä ammatillista toimintaa vastaan. Perhe oli saanut uhkauksia ja pyysi suojelua, jota ei kuitenkaan saatu. Sadikov ja hänen vaimonsa ovat asuneet Ukrainassa vuodesta 2014 ja heillä on pakolaisstatus. Natalian mukaan murhayrityksen tilaaja on Kazahstanin presidentti.

Kazahstanin presidentti Kassym-Jomart Tokaev kommentoi murhayritystä ja ilmoitti, että Kazahstanin viranomaiset ovat valmiita osallistumaan tapauksen tutkintaan, jos tarvetta ilmenee. Hän on määrännyt maansa diplomaattiset ja oikeusviranomaiset lähettämään viralliset pyynnöt Ukrainan viranomaisille asiasta.

Murhayrityksen tutkinnan aikana Ukrainan viranomaiset saivat selville tekijät. He olivat kaksi kazahstanilaista miestä, Meiram Karataev (s. 9.5.1991) ja Altai Zhakanaev (s. 8.2.1988). He saapuivat Kiovaan 2. kesäkuuta, vuokrasivat asunnot ja seurasivat Sadikovia valmistellen rikosta.

25. kesäkuuta Ukrainan pääsyyttäjänvirasto aloitti epäiltyjen kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja valmisteli asiakirjoja heidän palauttamisekseen Kazahstaniin. Epäillyt pakenivat Ukrainasta ja ovat nyt kansainvälisessä etsintäkuulutuksessa.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Kirjaudu Patreoniin lukemaan blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:16:52