Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Tietojen Päivityksen Tärkeys Ukrainassa Päätös, täytäntöönpanomenettely, takavarikko, perintä Työnantajat velvoitettuja tukemaan mobilisaatiota

02.07.2024 16:33

# Tietojen Päivityksen Tärkeys Ukrainassa Päätös, täytäntöönpanomenettely, takavarikko, perintä Työnantajat velvoitettuja tukemaan mobilisaatiota
Lukuaika: 2 minuuttia

# Tietojen Päivityksen Tärkeys Ukrainassa

Ukraina, tietojen päivitys, sotilaskutsu, sakot

Ukrainassa on jäljellä vain muutama päivä sotilasvelvollisten kansalaisten tietojen päivittämiseen. Tämän prosessin määräaika on 16. heinäkuuta, minkä jälkeen kansalaiset, jotka eivät ole päivittäneet tietojaan, alkavat saada kutsuja postitse. Kutsun katsotaan olevan asianmukaisesti toimitettu missä tahansa tapauksessa. Kutsujen jälkeen ukrainalaisille aletaan määrätä sakkoja, jos he jatkavat sotilasrekisteröintisääntöjen rikkomista. Sakkosummat ovat yksityishenkilöille 17 000 grivnaa ja oikeushenkilöille 59 500 grivnaa.

Kuten “Sudo-oikeudellinen lehti” raportoi, juuri kutsujen lähettäminen postitse katsotaan vahvistavaksi asiakirjaksi, jota TCC voi käyttää sakkojen määräämisperusteena. Toisin sanoen, TCC:n päätös on käytännössä rinnastettavissa täytäntöönpanomenettelyn aloittamiseen. Omaisuuden ja varojen perintä prosessi tapahtuu samalla tavalla kuin velallisille, mutta varojen perintä tapahtuu huomattavasti nopeammin.

Tässä yhteydessä herää kysymyksiä siitä, kuinka TCC tarkistaa, onko sotilasvelvollisten kansalaisten tiedot muissa rekistereissä, sillä sotilasviranomaiset voivat antaa sakkoja vain, jos tiedot puuttuvat kokonaan. Ainakin tällaisesta menettelystä kertoi aiemmin digitaalisten asioiden varaministeri Kateryna Tšernogorenko. Virkamies painotti, että sakkoja voidaan määrätä vain täydellisen tarkastuksen jälkeen, ei summittaisesti.

### Päätös, täytäntöönpanomenettely, takavarikko, perintä

Varojen ja omaisuuden takavarikko ja perintäprosessi on samanlainen kuin velallisille. Täytäntöönpanoviranomainen avaa ensin asiaankuuluvan täytäntöönpanomenettelyn, jossa on päivämäärä ja numero, ja pyytää tuloilmoituksen. Tämä tieto löytyy Ukrainan oikeusministeriön täytäntöönpanomenettelyjen rekisteristä sekä “Diia” -sovelluksesta. Jos varoja ei makseta vapaaehtoisesti määräajassa, henkilö joutuu velallisten rekisteriin. Jatkuva laiminlyönti johtaa hänen tilien takavarikointiin. Täytäntöönpanoviranomainen alkaa etsiä tilejä pankeista ja, jos ne löytyvät, asettaa takavarikon, kunnes täytäntöönpanomenettely on täysin suoritettu.

Jos pankkitileillä ei ole varoja, täytäntöönpanoviranomainen antaa erillisen päätöksen omaisuuden pakollisesta perinnästä. Tämä voi olla autoja, arvokkaita esineitä, omaisuusoikeuksia, maata ja jopa asuntoja, jos asuminen ei ole ainoa omaisuus. Tämä koskee myös omaisuutta, joka on yhteisessä tai yhteisomistuksessa puolison tai esimerkiksi vanhempien kanssa.

Jos täytäntöönpanomenettelyssä perittävä summa ei ylitä 20 minimipalkkaa, velallisen ainoa asunto ja siihen liittyvä maapalsta eivät kuulu perintään.

Takavarikoitu omaisuus myydään sähköisissä huutokaupoissa selkeästi määritellyllä hinnalla. Huutokaupan järjestämisestä ilmoitetaan etukäteen.

Täytäntöönpanoviranomaiset voivat myös periä varoja palkasta, stipendistä tai eläkkeestä, mutta perittävä summa ei voi olla kokonaisuudessaan, vaan vain osittain.

### Työnantajat velvoitettuja tukemaan mobilisaatiota

Ukrainalaisilla työnantajilla on nyt useita velvoitteita työntekijöidensä mobilisoinnin suhteen. He eivät ainoastaan tiedota työntekijöille kutsusta, vaan myös toimittavat kutsut henkilökohtaisesti. Lisäksi yritykset ovat velvoitettuja raportoimaan TCC:lle työntekijöistä, jotka eivät halua vastaanottaa kutsua tai esimerkiksi irtisanoutuvat.

Työnantajan on myös varmistettava työntekijän kuljetus alueellisiin tai kaupunkien sotilaskokouksiin. Lain vaatimusten laiminlyönnistä työnantajia uhkaavat kovat sakot.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:20:40