Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #Diplomatia

02.07.2024 13:10

Ei audiota saatavissa.

#Ukraina #Venäjä #Diplomatia
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina #Venäjä #Diplomatia

Unkarin pääministeri Viktor Orbán saapui Kiovaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin autosaattue nähtiin Kiovan kaduilla tiistaiaamuna. Orbán tulee käymään keskusteluja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Keskustelujen aiheina ovat rauhan saavuttamisen mahdollisuudet ja maiden väliset suhteet, kertoi Unkarin pääministerin lehdistöpäällikkö Bertalan Havasi.

Orbánin saattue suuntasi Bankovalle, missä hän tapaa Zelenskyin. Havasi kertoi, että keskustelujen tärkein aihe on rauhan mahdollisuus. Lisäksi Orbán ja Zelenskyi keskustelevat ajankohtaisista Unkarin ja Ukrainan kahdenvälisistä suhteista.

Ensin Orbán vieraili Unkarin suurlähetystössä Kiovassa, josta hän jatkoi matkaansa presidentin toimistoon. Täällä maiden johtajat käyvät neuvottelunsa. Mediatietojen mukaan Zelenskyi on jo tavannut Orbánin, mutta neuvottelujen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa.

Orbánin kanta Ukrainaan

Toisin kuin useimmat Euroopan maat, Unkari on toistuvasti kyseenalaistanut sotilaallisen tuen tarpeen Ukrainalle ja sen sijaan kehottanut tulitaukoon. Orbán on useaan otteeseen todennut, että Ukraina ei pysty voittamaan Venäjää ja että Kiovan tulisi luovuttaa omia alueitaan aggressorille.

Samaan aikaan Budapestillä on edelleen yhteyksiä Moskovaan. Orbánin ulkoministeri Péter Szijjártó on tehnyt vähintään viisi matkaa Venäjälle sodan alkamisen jälkeen, viimeksi osallistuen talousfoorumiin Pietarissa viime kuussa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:40:49