Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukraina: Venäjän Isku Mirgorodin Lentokentälle ja F-16-hävittäjien Suojelu

02.07.2024 17:32

Ei audiota saatavissa.

# Ukraina: Venäjän Isku Mirgorodin Lentokentälle ja F-16-hävittäjien Suojelu
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukraina: Venäjän Isku Mirgorodin Lentokentälle ja F-16-hävittäjien Suojelu

1. heinäkuuta Venäjän joukot iskivät Mirgorodin lentokentälle Poltavan alueella. Verkossa on kirjoitettu, että ennen hyökkäystä vihollisen tiedusteludrone havaitsi kohteen pitkään. Tämä tapahtui juuri ennen kuin Ukraina oli saamassa osan luvatuista amerikkalaisista F-16-hävittäjistä kumppaneiltaan.

Tämän johdosta herää kysymys, kuinka hyvin ulkomaiset hävittäjät suojataan vastaavilta vihollisiskuilta. Ja jos suojataan, niin millä tavalla tämä suojelu taataan? Informator haastatteli asiantuntijoita sotatekniikan alalta saadakseen vastauksia.

Lyhyesti 1. heinäkuuta tapahtuneesta iskusta Mirgorodin lentokentälle: Iskun jälkeen venäläiset tiedotuskanavat kertoivat, että kaksi Su-27-konetta tuhoutui ja neljä muuta vaurioitui. Ilmavoimien entinen tiedottaja Juri Ignat kuitenkin vakuutti, että tappiot eivät olleet niin vakavia kuin vihollinen väitti. Jo tiistaina ilmavoimien komentaja Mykola Oleščuk ilmoitti, että väitetysti tuhotut koneet jatkavat tehtäviensä suorittamista.

Forbesin mukaan Ukraina on menettänyt viisi Su-27-konetta viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Julkaisu katsoo, että nämä ovat tappioita, joita armeijamme ei voi sallia.

Tämän tapahtuman johdosta monilla heräsi kysymys: kuinka hyvin F-16-hävittäjät suojataan, kun kumppanimaat toimittavat ne meille? Erityisesti, kun venäläiset tietävät lentokenttien sijainnit, esimerkiksi Mirgorodin ja Hmelnitskin alueen Starokostjantynivin, joka usein mainitaan ilmavoimien tiedotteissa rakettiuhasta. Venäjän armeija iskee näille lentokentille säännöllisesti.

Defense Express -julkaisun asiantuntija Valeri Rjabih muistutti, että mediassa on toistuvasti kerrottu, että ennen hävittäjien toimittamista Ukrainaan on taattava niiden asianmukainen suoja. Lisäksi vihollisen tiedustelutoiminnan torjunta on erittäin tärkeää, koska vihollinen tekee kaikkensa löytääkseen F-16-hävittäjämme.

“Ilmailun suojelumenetelmät eivät ole suuresti muuttuneet. Käytetään ilmailun hajauttamista. Asiantuntijat sanovat, että alueellamme on noin neljäkymmentä lentokenttää. Lisäksi on olemassa keinoja johtaa vihollista harhaan ja naamioida. Tämä nähtiin Mirgorodin lentokentällä väitetyistä vaurioituneista koneista otetuista kuvista. Ehkä siellä oli malleja, ehkä käytöstä poistuneita koneita”, Rjabih kertoi.

Asiantuntijan mukaan kolmas ilmailun suojeluketju on ilmapuolustusjärjestelmät. Kumppanimme ovat velvollisia toimittamaan niitä riittävässä määrin torjuakseen vihollisen hyökkäykset Ukrainan lentokentille. Ei tule myöskään unohtaa, että ilmailu voi sijaita ulkomaisilla lentokentillä, erityisesti Euroopassa. Lisäksi ilmaalusten suojelua auttaa suojarakennusten ja suojien rakentaminen, muistutti Rjabih.

Onko tämä totta vai ei?
Asiantuntija Kostiantyn Kryvolap on samaa mieltä siitä, että ilmailun suojelumenetelmät eivät ole viime aikoina muuttuneet. Hän kiinnittää huomiota siihen, että ukrainalaiset Su-27-koneet seisoivat lentokentällä taivasalla.

“Esimerkiksi, kun hävittäjille ei ole tarpeeksi halleja, venäläiset kuljettavat koneita säännöllisesti lentokenttien välillä. Samoin olisi pitänyt toimia Su-27-koneiden kanssa. Lisäksi näemmekö Mirgorodin lentokentällä mitään suojarakennuksia? Emme. Ilmassa lensi samalla jokin drone esteettä, joka näki kaiken selvästi. Ja tämän johdosta kysymys kuuluu: onko tämä valetta vai totta?”, Kryvolap totesi.

Hän muistutti myös, että venäläiset iskevät Mirgorodiin säännöllisesti muutaman päivän välein. Samalla tällä lentokentällä ei näy “mitään yrityksiä suojata näitä koneita”. Ja näistä virheistä maan johto “on hiljaa”, asiantuntija lisäsi.

Sillä välin sosiaalisessa mediassa X leviää versio, jonka mukaan alueen puolustusta pitävän ryhmittymän johto on hajottanut yksiköt, jotka ampuivat alas droneja Poltavan alueella. Erityisesti Pan Poltava -tilin viestissä kirjoitetaan, että nämä taistelijat “siirrettiin muihin jalkaväen prikaateihin”.

“831. hajotti droneja ampuvat yksiköt ja siirsi ne muihin jalkaväen prikaateihin”, viestissä sanotaan.

Tämä skenaario ei vaikuta realistiselta, huomauttaa asiantuntija Kryvolap. Hänen mukaansa ilmapuolustusosaston tulitukiryhmän jäsen tuskin osoittaa parasta suorituskykyään etulinjan juoksuhaudoissa. Tästä huolimatta tällainen versio leviää aktiivisesti verkossa.

Suosittu ukrainalainen Telegram-kanava “Nikolajevsky Vanek”, joka raportoi venäläisten ilmahyökkäysten uhista lähes reaaliajassa, oli yksi ensimmäisistä suurista, jotka reagoivat Mirgorodin tapaukseen. Viestin kirjoittajan mukaan “komentajamme, jotka pitävät koneita taivasalla, kun niiden yli lentää seuraava tiedusteludrone, on vielä pahempaa kuin venäläisten kranaatit”.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Jos haluat lukea blogia ilman mainoksia, kirjaudu sisään Patreonin kautta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:56:28