Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainaF16 #Natoapu #Turvallisuus

02.07.2024 03:00

#UkrainaF16 #Natoapu #Turvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainaF16 #Natoapu #Turvallisuus

Ukraina saa pian ensimmäiset hollantilaiset F-16-hävittäjät

Ukraina on saamassa pian ensimmäiset hollantilaiset F-16-hävittäjät, kun Alankomaat on hyväksynyt tarvittavan vientiluvan lentokoneiden lähettämiseksi. Tämä mahdollistaa hävittäjien luovuttamisen Ukrainan asevoimille lähitulevaisuudessa.

Alankomaalainen lehti De Telegraaf raportoi puolustusministeri Kajsa Ollongrenin ilmoituksesta maan parlamentin edustajainhuoneessa. Yhteensä Ukraina saa 24 F-16-hävittäjää.

“Nederlandit luovuttavat 24 F-16-hävittäjää ukrainalaisille, jotka kipeästi tarvitsevat näitä lentokoneita puolustautuakseen Venäjän ilmaiskuista”, kerrottiin raportissa.

Lentokoneiden lähetysajankohtaa ei tulla paljastamaan Alankomaissa turvallisuussyistä, jotta venäläiset terroristit eivät voisi estää hävittäjien luovuttamista.

F-16-hävittäjiä Ukrainalle: mitä tiedetään
Toimitusten ja lentäjien koulutuksen viivästysten jälkeen Alankomaat ilmoitti, että Ukraina saa ensimmäiset F-16-hävittäjät jo kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaisvalmisteista F-16-hävittäjää.

Ukraina voi käyttää Alankomaiden luovuttamia hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjän sisällä, mikäli ne ovat puolustuksellisia ja kansainvälisen oikeuden mukaisia. Myös Tanska on ilmoittanut, että Ukrainalle sallitaan käyttää F-16-hävittäjiään hyökkäyksiin Venäjän kohteisiin.

Äskettäin Ilmavoimat ilmoitti, että osa Ukrainan F-16-hävittäjistä sijoitetaan lentotukikohtiin Ukrainan ulkopuolella. Tämä päätös on tehty, jotta lentokoneet eivät muuttuisi vihollisen hyökkäysten kohteiksi Ukrainan tukikohdissa. Lisäksi on raportoitu, että länsi ei halua kouluttaa liian monta ukrainalaista F-16-lentäjää – Politico selitti Pentagonin kantaa.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:56:58