Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainan Ilmapuolustus ja Venäjän Hyökkäykset: Analyysi

02.07.2024 16:34

Ei audiota saatavissa.

# Ukrainan Ilmapuolustus ja Venäjän Hyökkäykset: Analyysi
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan Ilmapuolustus ja Venäjän Hyökkäykset: Analyysi

1. heinäkuuta Venäjän joukot iskivät lentokenttään Myrhorodissa, Poltavan alueella. Verkossa kerrotaan, että ennen hyökkäystä kohteen yläpuolella havaittiin vihollisen tiedusteludrone, joka tarkkaili aluetta pitkään. Tämä tapahtui juuri ennen kuin Ukraina on saamassa osan lupaamistaan amerikkalaisista F-16-hävittäjistä kumppaneiltaan.

Tämä herättää kysymyksen, ovatko ulkomaiset lentokoneet suojassa vastaavilta vihollisen iskuilta. Ja jos näin on, kuinka tämä suojelu voidaan taata. Tietääksemme enemmän tästä, asiantuntijat sotilastekniikan alalta ovat antaneet näkemyksensä.

Lyhyesti Myrhorodin lentokenttäiskusta 1. heinäkuuta. Venäläiset lähteet ilmoittivat, että kaksi Su-27-lentokonetta tuhottiin ja neljä muuta vaurioitui. Entinen Ukrainan ilmavoimien tiedottaja Yuriy Ignat kuitenkin vakuutti, että tappiot eivät olleet niin vakavia kuin vihollinen väitti. Tiistaina ilmavoimien komentaja Mykola Oleschuk ilmoitti, että väitetysti tuhotut lentokoneet jatkavat edelleen tehtäviensä suorittamista.

Forbesin mukaan Ukraina on menettänyt viisi Su-27-lentokonetta viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Julkaisun mukaan nämä ovat menetyksiä, joita armeijamme ei voi kestää.

Tämän tapauksen myötä monilla heräsi kysymys siitä, ovatko F-16-lentokoneet hyvin suojattuja, kun ne saapuvat kumppanivaltioilta. Erityisesti, kun venäläiset tietävät lentokenttien sijainnit, kuten Myrhorod ja Starokostjantyniv Kirovohradin alueella, joka usein mainitaan ilmavoimien ohjusuhkailmoituksissa. Venäjän armeija iskee näille lentokentille säännöllisesti.

Defense Expressin asiantuntija Valeriy Ryabykh muistutti, että ennen lentokoneiden luovuttamista Ukrainassa on varmistettava niiden riittävä suoja. Lisäksi vihollisen tiedustelutoiminnan torjunta on erittäin tärkeää, sillä vihollinen pyrkii kaikin keinoin löytämään F-16-koneemme.

“Ilmailun suojelumenetelmät eivät juurikaan muutu. Käytetään ilmailun hajauttamista. Asiantuntijat arvioivat, että alueellamme on noin neljäkymmentä lentokenttää. On myös keinoja harhauttaa vihollista ja naamiointia. Tämä nähtiin kuvissa Myrhorodissa väitetyistä osumista. Ehkä siellä oli malleja tai käytöstä poistettuja lentokoneita,” Ryabykh kertoi.

Ryabykhin mukaan kolmas ilmailun suojelun osa on ilmatorjuntajärjestelmät. Kumppanivaltioidemme on toimitettava niitä riittävä määrä torjuakseen vihollisen hyökkäykset Ukrainan lentokentille. Ei pidä unohtaa, että ilmailu voi sijaita myös ulkomaisilla lentokentillä, erityisesti Euroopassa. Lisäksi ilmailun suojelussa auttaa suojarakenteiden ja suojien rakentaminen, muistutti Ryabykh.

Onko tämä totuus vai kaikki vain kuvitelmaa?
Asiantuntija Konstantin Kryvolap on samaa mieltä siitä, että ilmailun suojelumenetelmät eivät ole viime aikoina muuttuneet. Hän kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että ukrainalaiset Su-27-koneet olivat lentokentällä taivasalla.

“Esimerkiksi, kun hävittäjäkoneille ei ole tarpeeksi halleja, venäläiset siirtävät koneita säännöllisesti lentokenttien välillä. Samoin olisi pitänyt toimia Su-27:lle. Näemmekö Myrhorodin lentokentällä mitään suojarakenteita? Emme. Ilmassa lensi samanaikaisesti rangaistuksetta joku drone, joka näkee kaiken hyvin. Joten onko tämä valetta vai onko tämä kaikki todellista?” Kryvolap pohti.

Lisäksi hän muistutti, että Venäjä iskee Myrhorodiin säännöllisesti joka toinen tai kolmas päivä. Samaan aikaan tällä lentokentällä ei näy “mitään yrityksiä suojata näitä lentokoneita”. Ylemmän valtionjohdon hiljaisuus näistä virheistä on huolestuttavaa, lisäsi asiantuntija.

Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa leviää väite, jonka mukaan alueen puolustuksesta vastaava johto on hajottanut yksiköt, jotka ampuivat alas droneja Poltavan alueella. Erään postauksen mukaan näitä taistelijoita on “siirretty toisiin prikaateihin jalkaväkeen”.

Tämän skenaarion todenperäisyyttä asiantuntija Kryvolap pitää epätodennäköisenä. Hänen mukaansa ilmatorjuntatuen ryhmän jäsen tuskin pärjää etulinjan juoksuhaudoissa. Tästä huolimatta tällainen versio leviää aktiivisesti verkossa.

Suosittu ukrainalainen Telegram-kanava “Nikolayevsky Vanek”, joka raportoi venäläisten uhkista lähes reaaliajassa, oli yksi ensimmäisistä suurista, joka reagoi Myrhorodin tapaukseen. Kanavan mukaan “komentajamme, jotka pitävät koneita taivasalla, kun heidän yläpuolellaan lentää tiedusteludrone, ovat jopa pahempia kuin venäläiset.”

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:47:52