Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanIlmaiskuKrimillä

02.07.2024 15:08

#UkrainanIlmaiskuKrimillä
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanIlmaiskuKrimillä

Ukrainan ilmavoimat iskivät tuhoisasti Venäjän ammusvarastoon tilapäisesti miehitetyllä Krimillä 1. heinäkuuta 2024. Syvällä vihollisen selustassa tuhottiin merkittävä sotilaallinen kohde. Miehittäjien väitteet kaikkien ohjusten tuhoamisesta Sevastopolin yllä osoittautuivat jälleen valheiksi.

Ilmaiskun vahvisti 1. heinäkuuta Telegramissa Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleshtshuk. Hän kertoi, että voimakas räjähdys Sevastopolin ja Balaklavan alueella oli seurausta Ukrainan ilmailun onnistuneista toimista.

“Kerta toisensa jälkeen vihollisen propagandan ‘tuhonneet’ ukrainalaiset lentokoneet jatkavat menestyksekkäästi taistelutehtäviensä suorittamista, iskevät raketein ja pommeilla miehittäjien asemiin ja tuhoavat tärkeitä sotilaskohteita syvällä vihollisen selustassa. Kiitos, pojat, hienosta työstä!” kirjoitti Oleshtshuk.

Illalla 1. heinäkuuta tilapäisesti miehitetyllä Krimillä kuultiin voimakkaita räjähdyksiä. Sevastopolin, Balaklavan ja ympäröivien alueiden kerrotaan olleen tulituksen kohteena. “Krimin tuuli” -kanava raportoi, että yksi iskuista osui sotilasyksikköön Karani (Flotske) -alueella. Balaklavan voimalaitoksen alueella kuultiin myös räjähdyksiä. Venäjän miehitysviranomaiset väittivät, että kaikki oli “ammutut alas”, mutta myönsivät “romujen putoamisen”.

Krimillä on kuultu räjähdyksiä myös aiemmin. 23. kesäkuuta Ukrainan asevoimat iskivät vähintään kahdeksalla ATACMS-ohjuksella useisiin venäläisten terroristien sotilaskohteisiin. Törmäyspaikoilla havaittiin tulipaloja.

Droonit ovat tulleet tavallisiksi vierailijoiksi tilapäisesti miehitetyllä Krimillä. Heidän vierailunsa ovat aina äänekkäitä ja dramaattisia. Krimiä iskevät myös ohjukset. Äskettäin yksi venäläinen hinaaja tuhottiin Mustallamerellä.

Toukokuussa “pommituksen” seurauksena Krimillä tuhottiin useita “Tonnikala”-nopeusveneitä meridroonien toimesta. Ne myös osuivat “Syklooni”-maihinnousualukseen, joka pystyi kantamaan “Kalibr”-ohjuksia.

21. huhtikuuta Ukraina iski ohjuksin sotilassatamaan miehitetyssä Sevastopolissa. Iskun kohteeksi joutui Venäjän Mustanmeren laivaston “Kommunna”-pelastusalus, joka laskettiin vesille jo vuonna 1913.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Liity Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:46:05