Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # UkrainanIlmapuolustus ### Ukraina saamassa hyviä uutisia ilmapuolustuksesta ennen NATO-huippukokousta

02.07.2024 21:58

# UkrainanIlmapuolustus ### Ukraina saamassa hyviä uutisia ilmapuolustuksesta ennen NATO-huippukokousta
Lukuaika: 2 minuuttia

# UkrainanIlmapuolustus

### Ukraina saamassa hyviä uutisia ilmapuolustuksesta ennen NATO-huippukokousta

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on ilmoittanut, että Ukraina voi odottaa “hyviä uutisia” ilmapuolustuksensa vahvistamiseksi ennen Washingtonissa 9.–11. heinäkuuta pidettävää NATO-huippukokousta. Blinkenin mukaan Ukraina tarvitsee lisää ilmapuolustusjärjestelmiä suojellakseen potentiaaliaan sodan tässä vaiheessa.

Brookings-instituutissa 1. heinäkuuta antamassaan haastattelussa Blinken käsitteli laajasti Ukrainan tilannetta ja selitti, kuinka presidentti Joe Bidenin hallinto näkee Ukrainan tulevan menestyksen. Lyhyellä aikavälillä menestys on sidoksissa Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistamiseen.

“Teemme töitä tämän eteen. Uskon, että lisää uutisia on tulossa lähiviikkoina, ennen ensi viikon NATO-huippukokousta”, Blinken lisäsi.

Ukrainalla on valtava taloudellinen potentiaali, jos oikeat investoinnit saadaan aikaan, mutta sekä sotilaallisen että taloudellisen potentiaalin avaamiseksi tarvitaan ilmapuolustusta suojaamaan investointikohteita. Blinkenin mukaan tällaiset yhteiset ponnistelut Ukrainan vahvistamiseksi johtavat “menestyvään ja omavaraisempaan maahan, joka on vahvin vastaus Venäjän diktaattorille Vladimir Putinille.”

Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea virkamies vahvisti Reutersille nimettömänä, että kumppanit voivat ilmoittaa uusista ilmapuolustuksen toimituksista Ukrainalle. Virkamies vihjasi, että kyseessä voivat olla Patriot-ohjusjärjestelmät tai vastaavat järjestelmät.

“Toivomme, että voimme tehdä uusia ilmoituksia ilmapuolustuksesta ennen huippukokousta. Olette kuulleet, että ukrainalaiset haluavat lisää Patriot-järjestelmiä tai vastaavia. Uskon, että meillä on heille hyviä uutisia tällä saralla”, hän totesi ilman lisätietoja.

Kesäkuussa Blinken lupasi, että Washingtonin NATO-huippukokouksen pääaiheena on Ukrainan avustaminen pitkällä aikavälillä. Tapahtumassa keskitytään varmistamaan, että Ukrainan asevoimilla on kaikki tarvittava Venäjän pysäyttämiseksi.

Yhdysvallat on työskennellyt toimittaakseen Ukrainalle toisen Patriot-patteriston, johon kuuluu laukaisualustoja, tutkia ja muuta tarvittavaa laitteistoa. Tämä kokonaisuus saattaa olla osa äskettäin kongressin hyväksymää 61 miljardin dollarin avustuspakettia. Lisäksi Ukraina ja Yhdysvallat neuvottelevat Israelin kanssa kahdeksan Patriot-järjestelmän toimittamisesta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti 2. heinäkuuta, että hän on ohjeistanut puolustusministeri Rustem Umerovin saamaan tarkat päivämäärät lisäjärjestelmien toimituksille Yhdysvaltain-vierailunsa aikana.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin ilmoitti 2. heinäkuuta, että Ukraina saa pian uuden 2,3 miljardin dollarin arvoisen sotilaallisen avun paketin, joka sisältää ilmapuolustusohjuksia, panssarintorjunta-aseita ja muita kriittisiä ammuksia.

Presidentti Joe Biden on äskettäin ilmoittanut uudesta 225 miljoonan dollarin sotilaallisesta avusta Ukrainalle. Biden pahoitteli viivästystä tämän paketin hyväksymisessä kongressissa ja pyysi anteeksi Volodymyr Zelenskyiltä. Associated Pressin mukaan paketti sisältää ammuksia, kranaatinheitinjärjestelmiä ja tykistön ammuksia.

24. toukokuuta Pentagon ilmoitti uudesta 275 miljoonan dollarin sotilaallisesta avusta Ukrainalle, joka sisältää 155 mm ja 105 mm tykistön ammuksia sekä HIMARS-raketinheitinjärjestelmien ammuksia. 10. toukokuuta Biden määräsi 400 miljoonan dollarin sotilaallisen avun Ukrainalle, ja 15. toukokuuta Blinken ilmoitti, että Ukraina saa vielä 2 miljardia dollaria.

NATO-huippukokouksessa heinäkuussa ei käsitellä Ukrainan liittymistä liittoumaan, sillä sodan lopputulosta Venäjän kanssa ei vielä tiedetä. Sen sijaan keskitytään kolmeen keskeiseen kysymykseen: Ukrainan lähentäminen NATOon, sotilaallisen avun rahoitus Ukrainalle ja yhteisen Ukrainan ja NATOn keskuksen perustaminen Puolaan. Liittolaiset voivat myös sopia 40 miljardin euron vuosittaisesta avusta Ukrainalle.

Yhdysvaltain ja Saksan hallitukset ovat kehottaneet Volodymyr Zelenskyiä olemaan vaatimatta selkeitä aikatauluja Ukrainan liittymiselle NATOon huippukokouksessa, sillä he eivät näe edistystä tässä asiassa ainakaan ensi vuoteen.

Jätä kommenttisi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:19:38