Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanIlmatorjunta #NATOSummit ### Ukraina Odottaa Hyviä Uutisia Ilmatorjuntajärjestelmistä Ennen NATO-huippukokousta

02.07.2024 21:47

#UkrainanIlmatorjunta #NATOSummit ### Ukraina Odottaa Hyviä Uutisia Ilmatorjuntajärjestelmistä Ennen NATO-huippukokousta
Lukuaika: 2 minuuttia

#UkrainanIlmatorjunta #NATOSummit

### Ukraina Odottaa Hyviä Uutisia Ilmatorjuntajärjestelmistä Ennen NATO-huippukokousta

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on ilmoittanut, että Ukrainalle on tulossa “hyviä uutisia” sen pyrkiessä saamaan lisää ilmatorjuntajärjestelmiä ennen NATOn huippukokousta, joka järjestetään Washingtonissa 9.–11. heinäkuuta. Blinkenin mukaan Ukrainalla on akuutti tarve lisäilmatorjunnalle suojellakseen strategisia kohteitaan sodan tässä vaiheessa.

Blinken käsitteli Ukrainan tilannetta laajasti haastattelussaan Brookings-instituutissa 1. heinäkuuta ja selitti, miten presidentti Joe Bidenin hallinto näkee Ukrainan tulevan menestyksen. Blinkenin mukaan ilmatorjunnan vahvistaminen on tärkeä osa lyhyen aikavälin menestystä.

“Työskentelemme tämän parissa. Uskon, että tästä asiasta tulee lisää uutisia lähiviikkoina, juuri ennen ensi viikon NATO-huippukokousta”, hän lisäsi.

Ukrainalla on valtava taloudellinen potentiaali, jos investoinnit ovat kohdillaan, mutta sekä sotilaallisen että taloudellisen potentiaalin hyödyntämiseksi on varmistettava ilmatorjunta suojellakseen investointikohteita, Blinken korosti. Näiden yhteisten ponnistelujen lopullisena tavoitteena on “menestyvä ja omavarainen maa, joka vastaa tehokkaimmin Venäjän diktaattori Vladimir Putinille”, Blinken totesi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea edustaja vahvisti Reutersille nimettömänä, että kumppanit saattavat pian ilmoittaa uusista ilmatorjuntajärjestelmätoimituksista Ukrainalle. Hän vihjasi, että kyseessä saattavat olla Patriot-järjestelmät tai vastaavat järjestelmät.

“Toivomme, että voimme tehdä uusia ilmoituksia ilmatorjunnasta huippukokoukseen mennessä. Olette kuulleet, että ukrainalaiset haluavat lisäpatriotteja tai vastaavia järjestelmiä. Uskon, että meillä on heille hyviä uutisia tällä rintamalla”, hän sanoi, tarkentamatta enempää.

Kesäkuussa Blinken lupasi, että NATO-huippukokouksessa, joka pidetään 9.–11. heinäkuuta Washingtonissa, Ukrainan avustus tulee olemaan keskeinen aihe. Tapahtuman keskiössä on pitkän aikavälin avun tarjoaminen Ukrainalle, jotta liittolaisilla on varmuus siitä, että Ukrainan asevoimat voivat pysäyttää venäläiset, hän lisäsi.

Zelenskyi Haluaisi Konkreettisia Tietoja Patriot-järjestelmistä

Aiemmin tiedotusvälineet kertoivat, että Yhdysvallat työskentelee toimittaakseen Ukrainalle toisen Patriot-järjestelmän. Washington suunnittelee toimittavansa laukaisualustojen lisäksi tutkia ja muuta järjestelmää tukevaa laitteistoa. Tämä järjestelmä saattaa sisältyä 61 miljardin dollarin apupakettiin, jonka kongressi hiljattain hyväksyi. Lisäksi on tiedossa, että Ukraina ja Yhdysvallat neuvottelevat Israelin kanssa kahdeksan Patriot-järjestelmän toimittamisesta Ukrainalle.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi 2. heinäkuuta iltapuheessaan antaneensa Ukrainan puolustusministerille Rustem Umeroville tehtävän saada tarkat toimituspäivät lisäpatrioteille, joista on sovittu kumppanien kanssa.

Sotilaallinen Apua Yhdysvalloilta

Presidentti Joe Biden ilmoitti hiljattain uudesta 225 miljoonan dollarin sotilasapupaketista Ukrainalle. Biden pahoitteli paketin hyväksymisen viivästymistä kongressissa ja pyysi anteeksi Volodymyr Zelenskyiltä. Associated Pressin mukaan pakettiin kuuluu muun muassa ammuksia, kranaatinheitinjärjestelmiä ja tykistökranaatteja.

24. toukokuuta Pentagon ilmoitti uudesta 275 miljoonan dollarin sotilasapupaketista Ukrainalle. Pakettiin sisältyi 155 mm ja 105 mm tykistökranaatteja sekä HIMARS-rakettijärjestelmän ammuksia. 10. toukokuuta Biden määräsi 400 miljoonan dollarin sotilasavun Ukrainalle. 15. toukokuuta Blinken ilmoitti, että Ukraina saa vielä 2 miljardia dollaria.

NATO-huippukokous

Jo muutama kuukausi sitten kävi ilmi, että heinäkuun NATO-huippukokouksessa ei käsitellä Ukrainan liittymistä liittoumaan, koska sodan lopputulosta Venäjän kanssa ei vielä tiedetä. Liittymiseen vaaditaan, että Ukraina voittaa sodan.

Sen sijaan keskitytään kolmeen keskeiseen kysymykseen, jotka liittyvät läheisesti Ukrainaan: maan lähentyminen liittoumaan, sotilasavun rahoittaminen Ukrainalle sekä yhteisen Ukrainan ja NATOn keskuksen perustaminen Puolaan. Tapahtuman aikana liittolaiset voivat myös sopia 40 miljardin euron vuotuisen avun tarjoamisesta Ukrainalle.

Aiemmin uutisoitiin, että Yhdysvaltain ja Saksan viranomaiset ovat kehottaneet Volodymyr Zelenskyitä olemaan vaatimatta selkeitä aikarajoja maan liittymiselle NATOon huippukokouksen aikana, koska he eivät näe tämän asian etenevän ainakaan seuraavaan vuoteen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:03:06