Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanKouluUnkarissa Unkari, Ukraina, ViktorOrban, VolodymyrZelenskyi, Koulutus

02.07.2024 17:05

#UkrainanKouluUnkarissa Unkari, Ukraina, ViktorOrban, VolodymyrZelenskyi, Koulutus
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanKouluUnkarissa Unkari, Ukraina, ViktorOrban, VolodymyrZelenskyi, Koulutus

Ensimmäinen Ukrainalainen Koulu Avataan Unkarissa

Unkarissa avataan pian ensimmäinen koulu ukrainankielisille lapsille. Asiasta sovittiin Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja Unkarin pääministerin Viktor Orbánin välisissä neuvotteluissa, jotka pidettiin tiistaina Kiovassa. Koulun rahoituksen hoitaa Budapest omista varoistaan.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, pyysikö Orbán vastineeksi jotain Ukrainalta. Pääministeri kuitenkin totesi, että Unkari on valmis avaamaan niin monta ukrainalaista koulua kuin tarvitaan. Asiasta kirjoittaa “Euroopan totuus” 2. heinäkuuta.

“Juttelimme Viktor Orbánin kanssa ensimmäisen ukrainalaisen koulun avaamisesta Unkarissa, ja pääministeri vakuutti minulle tukensa tälle hankkeelle”, sanoi Zelenskyi.

Orbán mainitsi, että suuren ukrainalaispakolaisten määrän myötä on syntynyt tarve heidän koulutukselleen. Siksi Unkarin on pidettävä heistä huolta. Orbán kertoi tukevansa ukrainalaisten koulujen avaamista “iloisesti”.

“Emme vain ymmärrä tätä tarvetta. Unkarin valtio ottaa tämän koulun rahoituksen vastuulleen. Avattavia ukrainalaisia kouluja tulee olemaan niin monta kuin tarvitaan. Meille on tärkeää, että ukrainalaiset tuntevat olonsa Unkarissa kotoisaksi”, lisäsi Viktor Orbán.

Hän ei yhdistänyt päätöstä odotuksiin Ukrainalta. Samalla hän kuitenkin mainitsi, että toivoo ymmärrystä Unkarin kielellisen vähemmistön tarpeisiin, joka perinteisesti asuu Transkarpatiassa.

Orbán vieraili Kiovassa

2. heinäkuuta Unkarin pääministeri vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen. Orbánin tiedottaja kertoi, että osapuolet keskustelevat mahdollisuuksista saavuttaa rauha. Lisäksi keskusteluissa käsiteltiin maiden välisiä suhteita.

Orbán tapasi jo Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen Ukrainan presidentti ja Unkarin pääministeri ilmoittivat, että he ovat sopineet työskentelevänsä kahdenvälisten ongelmien ratkaisemiseksi. Orbán myös pyysi Zelenskyiä tulitaukoon Ukrainassa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi, sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:31:35