Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # UkrainanPakolaiset #Elron #JulkinenLiikenne

02.07.2024 21:40

# UkrainanPakolaiset #Elron #JulkinenLiikenne
Lukuaika: < 1 minuutti

# UkrainanPakolaiset #Elron #JulkinenLiikenne

Muutokset Ukrainan Pakolaisten Matkustusoikeuksissa Elronin Junissa

1. heinäkuuta 2024 lähtien ukrainalaiset pakolaiset eivät enää voi matkustaa ilmaiseksi Viron valtion rautatieyhtiön Elronin junissa. Tämä muutos koskee kaikkia pakolaisia, lukuun ottamatta niitä, jotka ovat äskettäin saapuneet Viroon. Uudet tulokkaat saavat oikeuden ilmaiseen matkustukseen kahden-neljän päivän ajan rajanylityksen jälkeen.

Elronin tiedotusosaston mukaan pakolaiset, jotka ovat olleet Virossa yli neljä päivää, voivat edelleen ostaa junalippuja alennettuun hintaan.

“Ilmainen matkustusoikeus Elronin junissa säilyy vain niille sotapakolaisille, jotka saapuvat Viroon ensimmäisten 2-4 päivän aikana erityisen rannekkeen perusteella, joka myönnetään rajanylityspisteessä, edellyttäen, että pakolainen ei voi itse ostaa lippua”, sanoi Elronin liiketoiminnan kehitysosaston johtaja Pilli Kauber.

Hänen mukaansa tämä johtuu siitä, että monet pakolaiset ovat jo löytäneet töitä ja voivat itse maksaa matkansa. Alennukset ovat yhtäläisiä kaikille matkustajille.

“Viiden prosentin kanava-alennus koskee yksittäisiä lippuja, jotka on ostettu verkossa ja junassa sijaitsevista automaateista. Kaikki muut yksittäisten lippujen alennukset pysyvät ennallaan – 30 prosenttia lipun täydestä hinnasta”, lisäsi Kauber.

Viron viranomaisten määräyksen mukaan suurin kertalipun hinta maakunnallisilla linja-autoilla on 10 euroa. Jos kyseessä on 30 päivän matkakortti, suurin hinta voi olla 15 euroa.

Aiemmin Viron pakolaisapujärjestö “Eesti Pagulasabi” lanseerasi uuden työmarkkinaohjelman pakolaisille Latviassa ja Virossa. Tämä ohjelma on suunnattu sekä ensimmäistä työpaikkaa etsiville että ammatillisesti kehittyville henkilöille.

Muistutuksena Viron viranomaiset ovat hyväksyneet lain, joka säätelee ukrainalaisten lasten koulunkäynnin ja päiväkotien sääntöjä. Jos vanhemmat lähtevät maasta lapsensa kanssa ilmoittamatta kirjallisesti koulun johdolle, lapsi voidaan erottaa oppilaitoksesta.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:06:24