Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanTilanne #Rauhanehdotukset

02.07.2024 20:21

Ei audiota saatavissa.

#UkrainanTilanne #Rauhanehdotukset
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanTilanne #Rauhanehdotukset

Ukrainan ja Venäjän konfliktin rauhanehdotukset

Ukrainan presidentin kanslian varapäällikkö Ihor Zhovkva kommentoi Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ehdotusta tulitauosta rauhanneuvottelujen edistämiseksi. Hänen mukaansa useat muutkin valtiot ovat esittäneet vastaavanlaisia ehdotuksia. Kiova kuitenkin valmistelee toiseen rauhansummittiin omaa suunnitelmaansa sodan lopettamiseksi, jonka se myöhemmin esittää Venäjälle.

Zhovkva kertoi tästä televisiomaratonin lähetyksessä. Juontaja kutsui Orbánin ideoita “venäläisiksi narratiiveiksi” ja totesi, että Ukraina ei hyväksy niitä. Zhovkva myönsi, että venäläiset puhuvat todella tällaisista asioista, mutta ei ollut yhtä kategorinen.

Vaikka Zhovkva ei suoraan torjunut Unkarin pääministerin ehdotusta, hän korosti, että “asia ei ole pelkästään venäläisissä narratiiveissa” ja totesi, että “tällaisia prosesseja ei voi tarkastella irrallaan”.

“Sanon teille, että tämä ei ole ensimmäinen maa, joka puhuu tällaisesta mahdollisesta kehitysvaihtoehdosta. Ukrainan presidentti kuunteli keskustelukumppaniaan, mutta esitti vastauksessaan oman näkemyksensä. Ukrainan kanta on, kuten oikein sanotte, varsin selkeä, ymmärrettävä ja tunnettu”, Zhovkva totesi.

Hänen mukaansa toista rauhansummittia varten Ukraina on asettanut tavoitteeksi kehittää yksityiskohtaisen suunnitelman yhdessä muiden maiden kanssa. Tämä suunnitelma esitetään myöhemmin Venäjälle.

Orbánin vierailu ja hänen ehdotuksensa

Tiistaina 2. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orbán vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa täyden mittakaavan hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Hän tapasi Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat sopineensa työskennellä kahdenvälisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Orbán pyysi myös Zelenskyiä julistamaan tulitauon Ukrainassa. Neuvottelujen tuloksena kävi ilmi, että Unkariin perustetaan ensimmäinen ukrainankielinen koulu. Asiantuntijat arvioivat, että Orbánin vierailun todellinen tavoite oli edistää sodan jäädyttämistä. Poliitikot toteavat, että Unkarin pääministeri haluaa luoda itsestään rauhanrakentajan kuvan Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan silmissä.

Muistutuksena, Zelenskyi lupasi, että Ukrainan yksityiskohtainen suunnitelma sodan lopettamiseksi valmistuu vielä tänä vuonna. Hänen mukaansa Ukraina valitsee diplomaattisen tien, sillä se on sodan uhri. Samaan aikaan maa vahvistaa aseistustaan, koska Venäjä ymmärtää vain voiman kieltä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:19:04