Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #USA:nAseidenKäyttö #Ukraina #Venäjä ### USA:n kongressi tukee laajempaa aseiden käyttöä Ukrainassa

02.07.2024 04:05

#USA:nAseidenKäyttö #Ukraina #Venäjä ### USA:n kongressi tukee laajempaa aseiden käyttöä Ukrainassa
Lukuaika: < 1 minuutti

#USA:nAseidenKäyttö #Ukraina #Venäjä

### USA:n kongressi tukee laajempaa aseiden käyttöä Ukrainassa

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone tukee laajennettuja lupia amerikkalaisten aseiden käyttöön Ukrainassa Venäjää vastaan. Kongressiedustajat katsovat, että Ukraina tulisi käyttää kaikkia mahdollisuuksia Venäjän kohteiden iskemiseen ja tukevat tässä NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenbergiä. Yhdysvaltain hallinnon kantaa kongressi ei kuitenkaan hyväksy.

Asiasta raportoi “Ukrinform” viitaten Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtajan Mike Turnerin lausuntoon, jonka hän antoi tiedotustilaisuudessa Kiovassa. Turnerin mukaan Ukrainan tulisi voida käyttää länsimaisia aseita laajemmin.

“Minun kantani on laajempi kuin hallinnon. Mielestäni Ukrainan tulisi voida käyttää annettuja aseita ajankohtaisiin sotilaallisiin kohteisiin… Ukrainan ei tulisi taistella yksi käsi selän takana. Sen tulisi voida vastata Venäjän hyökkäyksiin”, hän sanoi.

Turner lisäsi, että ongelmana tässä vaiheessa on Venäjän aseiden tuotannon lisääntyminen. Tämä ongelma on kuitenkin ratkaistavissa, jos lähestytään asiaa sotilaallisen voiman käytön näkökulmasta.

“Yksi ongelmistamme on selkeästi aseiden tuotannon lisääntyminen Venäjällä. Tämä on matemaattinen ongelma, ja minusta sen ratkaisemiseksi tulisi olla mahdollisuus käyttää sotilaallista voimaa”, hän päätti.

30. toukokuuta Politico-lehti raportoi, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on salaa poistanut kiellon amerikkalaisten aseiden käytöstä Venäjän alueella. The Wall Street Journalin lähteiden mukaan kielto on poistettu HIMARS-laukaisualustojen ja GMLRS-ohjattujen rakettijärjestelmien osalta. Kuitenkin pitkän kantaman ATACMS-ohjusten käyttö Venäjän alueella on edelleen kielletty.

Aiemmin on raportoitu, että Ukrainan puolustusvoimat iskivät Yhdysvaltain aseilla Venäjän joukkojen asemiin Belgorodin alueella vain muutamia tunteja kiellon poistamisen jälkeen. Ukrainan asevoimat iskivät miehittäjiin HIMARS-järjestelmällä.

Poliittisen analyytikon Maksim Yalin mukaan viralliset luvat iskeä amerikkalaisilla ja saksalaisilla aseilla Venäjän alueelle voivat saada venäläiset luopumaan hyökkäyksistä paitsi Harkovan, myös Sumyn suunnilla. Ainakin Kiova on saanut tärkeää tukea puolustustoimissaan. Onko tämä ratkaiseva tekijä itäisen rauhan säilymisessä, selviää myöhemmin.

Kommentoi ja jaa artikkelia ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:22:49