Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ### #USA:nUusinApu Ukrainalle: 2,3 Miljardia Dollaria Puolustusmateriaaleja #Ukraina #Venäjä #Yhdysvallat #Patriot #NASAMS

02.07.2024 20:44

### #USA:nUusinApu Ukrainalle: 2,3 Miljardia Dollaria Puolustusmateriaaleja #Ukraina #Venäjä #Yhdysvallat #Patriot #NASAMS
Lukuaika: < 1 minuutti

### #USA:nUusinApu Ukrainalle: 2,3 Miljardia Dollaria Puolustusmateriaaleja #Ukraina #Venäjä #Yhdysvallat #Patriot #NASAMS

Yhdysvallat on ilmoittanut antavansa Ukrainalle uuden puolustusapupaketin, jonka arvo on 2,3 miljardia dollaria. Paketin tarkkaa sisältöä ei ole vielä julkistettu, mutta Pentagonin johtaja Lloyd Austin kertoi, että paketti sisältää muun muassa ilmatorjuntaohjuksia, panssarintorjunta-aseita ja muita kriittisiä ampumatarvikkeita Yhdysvaltain varastoista. Tämä apu annetaan presidentin valtuuksien nojalla, joiden mukaan aseet ja varusteet voidaan toimittaa suoraan Yhdysvaltain varastoista vastaamaan Ukrainan kiireellisiä tarpeita.

Samalla kun uusi apupaketti julkistettiin, Ukrainasta saapui delegaatio Yhdysvaltoihin. Delegaatioon kuuluvat puolustusministeri Rustem Umerov ja presidentin kanslian johtaja Andriy Yermak. Umerov tapasi Pentagonin johtajan Lloyd Austinin Washingtonissa, ja Yermak tapaa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin.

Lloyd Austin tarkensi, että Yhdysvallat on myös muuttanut joidenkin ulkomaisten tilausten toimitusjärjestystä, mikä mahdollistaa suuremman määrän Patriot- ja NASAMS-järjestelmien ohjuksia nopeammalla aikataululla. Tämä on erittäin tärkeää, koska Venäjä on viime kuukausina tehostanut Ukrainan ilmatorjuntajärjestelmien pommituksia.

Lisäksi on raportoitu, että Yhdysvallat on päättänyt ohjata Ukrainaan erän Patriot-ohjuksia, jotka oli alun perin tarkoitettu Sveitsille. Tämä päätös tehtiin Ukrainan kiireisen avunpyynnön johdosta, sillä maa on kamppaillut ohjusvajeen kanssa. Saksan odotetaan myös toimittavan pitkän kantaman Taurus-ohjuksia Ukrainaan, vaikka Berliini on viivytellyt avun antamisessa.

Italia valmistautuu myös toimittamaan pitkän kantaman Storm Shadow -ohjuksia Ukrainaan, ja uusi avustuspaketti julkistetaan virallisesti kuukauden loppuun mennessä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:27:25