Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjä YK:n Turvallisuusneuvoston Puheenjohtajana: Vaikutus Kansainväliseen Järjestelmään #Ukraina #Venäjä

02.07.2024 09:56

# Venäjä YK:n Turvallisuusneuvoston Puheenjohtajana: Vaikutus Kansainväliseen Järjestelmään #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä YK:n Turvallisuusneuvoston Puheenjohtajana: Vaikutus Kansainväliseen Järjestelmään #Ukraina #Venäjä

Venäjä on ensimmäistä kertaa huhtikuun 2023 jälkeen ottanut kuukauden mittaisen kiertävän puheenjohtajuuden YK:n turvallisuusneuvostossa. Tämä asema antaa maalle mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen järjestelmään ja näyttää voimaa. Venäläiset viranomaiset ovat jo aloittaneet informaatio-operaatiot.

Sodan Tutkimusinstituutin (ISW) raportin mukaan Venäjä aikoo hyödyntää puheenjohtajuutta voiman projisoimisessa kansainvälisessä järjestelmässä, kuten se on historiallisesti tehnyt. Huhtikuussa 2023 Kreml käytti tätä asemaa omien narratiivien edistämiseen ja pyrki saavuttamaan haluamansa vaikutuksen kansainvälisessä järjestelmässä. ISW:n analyytikot korostavat, että Venäjä käyttää todennäköisesti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa voiman projisoimisen alustana.

Useat korkea-arvoiset venäläiset virkamiehet ovat äskettäin aloittaneet informaatio-operaatioita. Analyytikoiden mukaan tällä tavalla Kreml pyrkii vapautumaan vastuusta Venäjän hyvin dokumentoiduista kansainvälisen oikeuden loukkauksista Ukrainassa.

Raportissa todetaan, että venäläiset propagandistit ovat todennäköisesti alkaneet ennakoida tulevaa puheenjohtajuuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa.

Vuonna 2024 Venäjä otti puheenjohtajuuden YK:n turvallisuusneuvostossa. Venäjän pysyvä edustaja YK:ssa, Vasili Nebenja, ilmoitti 1. heinäkuuta, että Ukrainan kysymystä ei ole sisällytetty kuluvan kuukauden suunnitelmaan. Heinäkuussa turvallisuusneuvosto käsittelee Moskovan aloitteesta Lähi-idän konfliktia, erityisesti tilannetta Palestiinassa, Syyriassa, Libanonissa ja Jemenissä.

Nebenjan mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov saapuu heinäkuun lopussa New Yorkiin osallistumaan turvallisuusneuvoston kokouksiin, jos viisumiasiat ratkaistaan asianmukaisesti. Nebenja toisti jälleen kerran Venäjän narratiivit “läntisten maiden provokaatiosta” Butšassa, Krimin hyökkäyksistä, “Ukrainan kriisistä” ja Istanbulin “rauhansopimuksista”.

Muistutuksena, YK on saanut todisteita Venäjän käyttämistä pohjoiskorealaisista raketeista Harkovassa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu sisään Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:09:23