Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän_Julmuudet_Hersonissa

02.07.2024 14:51

# Venäjän_Julmuudet_Hersonissa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän_Julmuudet_Hersonissa

Venäläiset joukot jatkavat Hersonin häikäilemätöntä pommitusta. Aamulla 2. heinäkuuta miehittäjät hyökkäsivät jälleen kaupunkiin, minkä seurauksena yksi nainen kuoli ja kymmenen henkilöä loukkaantui. Hyökkäys kohdistui kaupungin keskustaan, ja sen seurauksena myös kunnallistekniikan työntekijöitä joutui tulituksen kohteeksi.

Hersonin alueellisen sotilashallinnon johtaja Oleksandr Prokudin sekä Hersonin alueellinen syyttäjänvirasto kertoivat kaupungin toipumisesta Venäjän massiivisen pommituksen jälkeen. Prokudin vahvisti naisen kuoleman ja ihmisten loukkaantumisen, joita oli kymmenen keskipäivään mennessä.

Prokudinin mukaan kuollut nainen oli 54-vuotias. Hän ilmaisi surunvalittelunsa vainajan perheelle. Prokudin kertoi myös, että lääkärit tarjoavat jo pikaista apua kaikille, jotka loukkaantuivat Venäjän terrorin seurauksena. Syyttäjänviraston mukaan kuollut nainen oli valtion viraston työntekijä.

Prokudin korosti, että kunnallistekniikan työntekijät joutuivat hyökkäyksen kohteeksi. Esimerkiksi 63-vuotias nainen sai sirpalehaavoja jalkaansa ja räjähdyksen aiheuttaman vamman, ja hänen 53-vuotias kollegansa sai aivotärähdyksen, päävamman ja räjähdyksen aiheuttaman vamman.

Hersonin alueellisen sotilashallinnon johtajan mukaan myös Koraabelnyi-alue joutui hyökkäyksen kohteeksi. Siellä kaksi miestä loukkaantui omien kotipihojensa alueella. Ensimmäinen, 80-vuotias mies sai aivotärähdyksen, päävamman, räjähdyksen aiheuttaman vamman sekä sirpalehaavoja jalkoihin, käsiin ja rintakehään. Toinen, 63-vuotias hersonilainen sai myös aivotärähdyksen ja päävamman sekä räjähdyksen aiheuttaman vamman.

Kaksi muuta hersonilaista, 56-vuotias nainen ja 52-vuotias mies, hakeutuivat itsenäisesti lääkärin hoitoon. Heillä todettiin räjähdyksen aiheuttamia vammoja.

Kaupungissa on syyttäjänviraston mukaan vahingoittunut asuinrakennuksia, ajoneuvoja ja siviili-infrastruktuuria. Tutkijat dokumentoivat jälleen yhden venäläisen rikoksen, josta on jo aloitettu rikostutkinta Ukrainan rikoslain 438 §:n 1 ja 2 momentin mukaisesti.

Venäjä jatkaa Hersonin päivittäisiä hyökkäyksiä. 26. kesäkuuta vihollisen tulituksessa haavoittui pelastustyöntekijöitä, jotka työskentelivät aiemman Venäjän hyökkäyksen paikalla. Kaksi miestä sai sirpalehaavoja.

20. kesäkuuta miehittäjät hyökkäsivät Hersonin energiainfrastruktuuriin, minkä seurauksena kaupunki jäi ilman sähköä.

6. kesäkuuta vihollinen iski myös Hersoniin. Hyökkäyksen seurauksena syntyi tulipaloja hersonilaisten asuintaloissa. Tulipalo levisi myös hypermarkettiin “Epicenter”, joka ei tosin ollut toiminnassa. Lisäksi hersonilaisten autoja ja talousrakennuksia paloi.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:43:17