Eilen yhteensä 88810 latausta

20231 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # VenäjänPropaganda #Ukraina #Venäjä #Disinformaatio

02.07.2024 13:09

# VenäjänPropaganda #Ukraina #Venäjä #Disinformaatio
Lukuaika: < 1 minuutti

# VenäjänPropaganda #Ukraina #Venäjä #Disinformaatio

Venäjän Propaganda Jatkaa Perättömien Väitteiden Luomista Ukrainan Johtoa Vastaan

Venäjän propaganda ei näytä uupumisen merkkejä, vaan jatkaa perättömien väitteiden luomista Ukrainan poliittisesta johdosta sen diskreditoimiseksi. Tällä kertaa propagandan kohteeksi on joutunut Ukrainan presidentin puoliso Olena Zelenska. Venäjän propaganda väitti, että Zelenska olisi ostanut kalliin Bugatti Tourbillon -auton, ja että väitteellä pyrittiin mustamaalaamaan Ukrainan johtoa juuri ennen NATO-huippukokousta.

Ukrainan Keskus Deginformaation Torjunnassa (CPD) paljasti tämän uuden propagandan valheen. CPD:n mukaan propagandistit käyttivät videoita, joissa autoliikkeen työntekijä kertoo Ukrainan delegaation vierailusta. Tutkinnan myötä selvisi, että valheen alkuperä on ranskalaisessa julkaisussa nimeltä Verite Cachee, joka on luotu vain muutamaa päivää aiemmin, 22. kesäkuuta 2024. Sivustolla on tämän valheen lisäksi neljä muuta artikkelia, jotka keskittyvät Venäjän näkökulmaan Ukrainan sodasta.

On myös tärkeää huomata, että autoliikkeen työntekijällä on Instagram-tili, jossa on vain neljä julkaisua, ja viimeisin niistä on tehty muutama päivä sitten. CPD epäilee, että venäläiset ovat saattaneet käyttää deepfake-teknologiaa tämän valheen luomiseksi.

Venäjän Propagandan Muut Valheet

Venäjän propaganda on myös levittänyt uusia perättömiä väitteitä Ukrainan asevoimista (ZSU). Yksi näistä valheista väittää, että Ukrainan sotilaat haluavat tuhota 90 % venäläisistä ja tehdä jäljelle jääneistä orjia. Näitä valheita on systemaattisesti syötetty Venäjän kansalaisille uusien ohjeistusten mukaisesti.

Euroopassa on myös havaittu Venäjän propagandan leviämistä “Pravdofont” -nimisen ihmisoikeusjärjestön kautta. Tämän järjestön kautta Venäjän propaganda leviää yli 44 maassa. Z-propaganda on myös väittänyt, että sotatila on laiton, koska Ukraina ei ole julistanut sotaa. Lisäksi on levitetty valheita Ukrainan 113. prikaatista.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 10:42:41