Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #ViktoriaSpartzSyytettynä Yhdysvaltain kongressiedustaja Spartz syytettynä aseiden kuljetussääntöjen rikkomisesta Kuka on Spartz?

02.07.2024 15:59

Ei audiota saatavissa.

#ViktoriaSpartzSyytettynä Yhdysvaltain kongressiedustaja Spartz syytettynä aseiden kuljetussääntöjen rikkomisesta Kuka on Spartz?
Lukuaika: 2 minuuttia

#ViktoriaSpartzSyytettynä

### Yhdysvaltain kongressiedustaja Viktoria Spartz syytettynä aseiden kuljetussääntöjen rikkomisesta

Yhdysvaltain kongressiedustaja Viktoria Spartz, joka on syntynyt Ukrainassa ja edustaa republikaanista puoluetta, on joutunut vakaviin syytöksiin liittyen aseiden kuljetussääntöjen rikkomiseen. Tapaus sattui Washingtonin Dullesin kansainvälisellä lentoasemalla 28. kesäkuuta. Liikenneturvallisuusvirasto (TSA) ilmoitti, että lentoaseman tarkastuksen aikana löytyi .38-kaliiperinen ampuma-ase, joka ei ollut ladattu.

Yhdysvalloissa matkustajilla on oikeus kuljettaa aseita lennon aikana, mutta niiden tulee olla ilmoitettu lentoyhtiölle, pakattu kovaan koteloon ja toimitettu rekisteröityyn matkatavaraan. Spartz kuitenkin kuljetti asetta vahingossa matkalaukussaan ilman, että se oli asianmukaisesti ilmoitettu ja pakattu.

Spartzin edustajat kertoivat, että hän ei ollut tietoinen aseen olemassaolosta laukussaan. Hänen lehdistösihteerinsä mukaan tapaus sattui ennen kansainvälistä lentoa, kun Spartz oli matkalla Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) parlamentaarisen yleiskokouksen kokoukseen Romaniaan.

Lehdistösihteeri kommentoi tilannetta seuraavasti: “Viime perjantaina kongressiedustaja Spartz kuljetti vahingossa tyhjän pistoolin matkalaukussaan ilman lipasta ja patruunoita, eikä hän ollut tietoinen sen olemassaolosta, kun hän läpäisi turvatarkastuksen Dullesin lentoasemalla.”

Spartz sai tapauksen johdosta “lakisääteisen ilmoituksen” ja jatkoi kansainvälistä lentoaan Etyjin kokoukseen. Jos hänen syyllisyytensä todetaan oikeudessa, hän saattaa saada yhden vuoden vankeustuomion tai 2500 dollarin sakot.

### Kuka on Viktoria Spartz?

Viktoria Spartz syntyi Nosiivkassa, Tšernihivin alueella, ja muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2000, ollessaan 22-vuotias. Hän on ensimmäinen Ukrainassa syntynyt kongressin jäsen. Laajamittaisen sodan alettua Spartz oli yksi ensimmäisistä kongressin jäsenistä, jotka vaativat apua Ukrainalle, ja hän vieraili maassa useaan otteeseen vuonna 2022. Vuoden 2023 lopussa hänen näkemyksensä muuttuivat rajusti, ja hän kritisoi lakiehdotusta, joka koski avun antamista Ukrainalle. Keväällä 2024 Spartz yritti muutoksillaan estää avun käsittelyn ja lopulta kieltäytyi äänestämästä sen puolesta.

Viime vuoden helmikuussa kongressiedustaja ilmoitti eroavansa tehtävästään nykyisen kauden lopussa ja ettei hän osallistuisi edustajainhuoneen vaaleihin tai pyrkisi senaatin paikkaan Indianasta. Hän kertoi haluavansa viettää enemmän aikaa kahden lukiota käyvän tyttärensä kanssa. Kuitenkin tänä vuonna helmikuussa hän muutti päätöstään ja ilmoitti pyrkivänsä toiselle kaudelle.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreon-tilillemme ja lukea blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:36:36