Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #YhdysvaltojenTukiUkrainalle Yhdysvallat myöntää jälleen 2,3 miljardin dollarin sotilasapupaketin Ukrainalle

02.07.2024 19:07

#YhdysvaltojenTukiUkrainalle Yhdysvallat myöntää jälleen 2,3 miljardin dollarin sotilasapupaketin Ukrainalle
Lukuaika: 2 minuuttia

#YhdysvaltojenTukiUkrainalle Yhdysvallat myöntää jälleen 2,3 miljardin dollarin sotilasapupaketin Ukrainalle

Yhdysvallat on ilmoittanut uudesta 2,3 miljardin dollarin sotilasapupaketista Ukrainalle osana puolustustukitoimiaan. Paketin tarkempaa sisältöä ei ole vielä julkistettu. Samaan aikaan ukrainalainen valtuuskunta, jota johtavat puolustusministeri Rustem Umerov ja presidentin kanslian päällikkö Andri Jermak, on saapunut Yhdysvaltoihin.

Puolustusministeri Lloyd Austin ilmoittaa uuden paketin sisällöstä 2. heinäkuuta tapaamisessaan Umerovin kanssa. Tapaaminen tapahtui Umerovin vierailun aikana Washingtonissa, kertoo “Voice of America”. Austin täsmensi, että pakettiin sisältyy “ilmatorjuntaohjuksia, panssarintorjunta-aseita ja muita kriittisiä ammuksia Yhdysvaltain varastoista”. Paketti annetaan Kiovalle Yhdysvaltain presidentin valtuuksien mukaisesti, joiden avulla aseita, ammuksia ja laitteita annetaan Yhdysvaltain varastoista Ukrainan kiireellisten tarpeiden tyydyttämiseksi.

Yhdysvallat on myös muuttanut joidenkin ulkomaisten ostajien tilausten täyttämisjärjestystä, mikä on mahdollistanut “lisää ohjuksia Patriot- ja NASAMS-järjestelmiin nopeutetulla aikataululla”, muistutti Austin.

Ukrainalainen valtuuskunta saapui Yhdysvaltoihin 2. heinäkuuta. Austinin ja Umerovin neuvottelujen jälkeen presidentin kanslian päällikkö Andri Jermak tapaa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi mainitsi 2. heinäkuuta iltapuheessaan, että hän oli antanut Umeroville tehtäväksi saada tarkat päivämäärät uusien Patriot-järjestelmien toimituksille, joista on sovittu kumppanien kanssa.

Yhdysvallat on myös päättänyt ohjata Ukrainalle uusia Patriot-ohjuksia, jotka oli alun perin tarkoitettu Sveitsille. Tämä päätös johtuu Venäjän viime kuukausien tehostuneista iskuista Ukrainan ilmatorjuntajärjestelmiin. Ukraina on kiireellisesti pyytänyt kansainvälisiltä kumppaneiltaan lisää ilmatorjuntajärjestelmiä, minkä vuoksi Patriot-ohjusten toimitukset Sveitsiin on tilapäisesti lykätty.

Bild-lehden asiantuntija Repke ilmoitti 11. huhtikuuta, että Ukrainalta on loppunut ohjukset Patriot-, IRIS-T- ja useimmille ilmatorjuntajärjestelmille. Ukrainan asevoimat vahvisti, että ohjuspula on todellinen, koska Ukraina ei pysty valmistamaan niitä itse. Lisäksi Ukraina toivoo saavansa Saksalta pitkän kantaman Taurus-ohjuksia. Berliini on viivytellyt tämän avun kanssa, ja Zelenskyi yhdistää nämä epäilykset Venäjän ydinaseilla uhkailuun. Saksa on myös sitoutunut myöntämään Ukrainalle 28 miljardin euron avun, mutta tähän mennessä todellinen avun määrä ei ole ylittänyt kolmasosaa luvatuista.

Italia puolestaan saattaa toimittaa Ukrainalle pitkän kantaman Storm Shadow -ohjuksia. Rooma valmistelee uutta avustuspakettia Ukrainan asevoimille, ja virallinen ilmoitus siitä tehdään kuun loppuun mennessä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:05:07