Eilen yhteensä 88810 latausta

20226 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Dnipro hyökkäyksen kohteena 3. heinäkuuta #Ukraina #Venäjä #Dnipro #hyökkäys #siviilit

03.07.2024 17:53

# Dnipro hyökkäyksen kohteena 3. heinäkuuta #Ukraina #Venäjä #Dnipro #hyökkäys #siviilit
Lukuaika: < 1 minuutti

# Dnipro hyökkäyksen kohteena 3. heinäkuuta

#Ukraina #Venäjä #Dnipro #hyökkäys #siviilit

Rannikon aamuisen hyökkäyksen uhrien määrä Dniprossa 3. heinäkuuta Venäjän miehittäjien toimesta on noussut 47 henkilöön, joista kaksi on kriittisessä tilassa. Kaupunki toipuu vähitellen tästä uudesta terroriteosta. Syyttäjävirasto on aloittanut rikostutkinnan siviiliväestöön kohdistuneesta rikoksesta.

Tämän tiedon antoi Dnipropetrovskin alueellisen sotilashallinnon johtaja Serhiy Lysak. Dnipron asukkaat ovat edelleen shokissa, kun raketit ja ammukset vahingoittivat asuinrakennuksia, kouluja, sairaaloita ja muita siviili-infrastruktuurin kohteita.

“Dniprolaiset ovat yhä järkyttyneitä aamuisesta kokemuksestaan. He toipuvat jälleen yhdestä venäläisten terrori-iskusta. Mutta he sanovat, että kauhua on vaikea unohtaa”, Lysak kirjoitti.

Paikalla työskentelevät pelastustyöntekijät, poliisi ja kaikki kunnalliset palvelut. Työntekijät siivoavat roskia ja sirpaleita ajoradalta ja jalkakäytäviltä. Purkutyöt ovat käynnissä.

Dnipropetrovskin alueen syyttäjänviraston mukaan syyttäjävirasto harjoittaa aktiivista prosessuaalista valvontaa rikosoikeudellisessa menettelyssä, joka on aloitettu Venäjän miehittäjien tekemän massiivisen Dnipron pommituksen johdosta. Uhrien tarkka määrä on vielä selvittämättä.

Hyökkäys Dniprohon 3. heinäkuuta
Muistutettakoon, että aamulla 3. heinäkuuta Venäjä hyökkäsi Dniprohon ohjuksilla ja drooneilla. Kello 8:15 aamulla Dnipropetrovskin alueella julistettiin ilmahälytys. Puolen tunnin kuluttua Dniprossa kuultiin räjähdyksiä, joita seurasi toistuvat iskut. Pommituksen seurauksena vahingoittuivat asuinalueet, sairaalat, koulut, päiväkodit ja kauppakeskus. Kello 17:00 mennessä tiedettiin 47 loukkaantuneesta (mukaan lukien 14-vuotias lapsi) ja 5 kuolleesta.

Ukrainan ilmavoimien komentajan Mykola Oleschukin mukaan vihollinen iski kolmella Iskander-K-risteilyohjuksella, neljällä ohjattavalla Kh-59-ilmaohjuksella ja viidellä Shahed-tyyppisellä hyökkäysdroonilla. Iskun pääsuunta oli Dnipropetrovskin alue. Ilmapuolustajat onnistuivat ampumaan alas kaikki kohteet lukuun ottamatta kahta Iskander-K-risteilyohjusta.

Dnipro pormestari Borys Filatov ilmoitti, että kaupungissa riehuvat tulipalot. Palomiehet työskentelevät, operatiivinen komentokeskus on perustettu ja kaikki kunnalliset palvelut on otettu mukaan seurausten torjuntaan. Filatov julisti 4. heinäkuuta surupäiväksi Dniprohon.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 08:59:49