Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #EU:nUudetToimenpiteet #KiinalaisetVerkkokaupat #Tullimaksut

03.07.2024 14:56

#EU:nUudetToimenpiteet #KiinalaisetVerkkokaupat #Tullimaksut
Lukuaika: 2 minuuttia

#EU:nUudetToimenpiteet #KiinalaisetVerkkokaupat #Tullimaksut

EU Suunnittelee Tullimaksuja Kiinalaisille Verkkokaupoille

Euroopan Unioni saattaa ottaa käyttöön tullimaksut halvoille kiinalaisista verkkokaupoista, kuten AliExpressistä, ostetuille tavaroille. Tämä toimenpide pyrkii estämään EU:n markkinoille saapuvien, Kiinan standardeja täyttämättömien tuotteiden tulvan. Asiasta kirjoittaa 3. heinäkuuta BusinessCensor.

Financial Timesin mukaan EU-komissio ehdottaa nykyisen 150 euron rajan poistamista, jonka alittavat tavarat voi ostaa ilman tullimaksuja. “Pääasialliset kohteet EU-komission tarkastelussa ovat kiinalaiset verkkokaupat Temu ja AliExpress sekä vaatekauppa Shein”, kertoi yksi lähde.

Vuonna 2023 EU:hun tuotiin 2,3 miljardia tuotetta, joiden arvo ei ylittänyt 150 euron tullivapauden rajaa. Verkkokaupoista ostettujen tavaroiden tuonti EU:hun kaksinkertaistui viime vuodesta, ylittäen 350 000 yksikköä huhtikuussa, mikä vastaa lähes kahta toimitusta per eurooppalainen kotitalous.

EU-komission tuleva päätös koskee kaikkia verkkokauppoja, jotka toimittavat tuotteita EU:n ulkopuolelta. Toinen mahdollinen toimenpide voi olla velvoittaa suuret sähköiset kauppapaikat rekisteröitymään maksamaan arvonlisäveroa verkossa, riippumatta summasta.

EU on myös palauttanut tullimaksut Ukrainan munien ja sokerin viennille. Tammikuun 1. päivästä 2025 alkaen ja kesäkuun 5. päivään 2025 asti otetaan käyttöön uusi tariffikiintiö, joka vastaa viittä kahdestoistaosaa vuoden 2024 kiintiöistä.

“2. heinäkuuta 2024 alkaen tariffikiintiöt syvennetyn ja kattavan vapaakauppa-alueen (DCFTA) kanssa otetaan uudelleen käyttöön Ukrainan munien ja sokerin tuonnille EU:hun. Tarkistetut Autonomiset kauppatoimenpiteet (ATM) sisältävät hätäjarrun seitsemälle maataloustuotteelle, joka aktivoituu automaattisesti, jos tuontimäärät saavuttavat vuosittaisen keskiarvon vuosilta 1. heinäkuuta 2021 – 31. joulukuuta 2023”, kerrotaan EU-komission sivustolla.

Munien ja sokerin keskiarvot ovat vastaavasti 23 188,96 tonnia ja 262 652,68 tonnia. Asetuksen 2024/1392 artikla 4 määrää, että näiden määrien saavuttamisen jälkeen Komissiolla on 14 päivää aikaa ottaa uudelleen käyttöön vastaava DCFTA-tariffikiintiö EU:n ja Ukrainan välillä. Koska Ukrainan munien ja sokerin tuonti on jo vuoden 2024 alusta ylittänyt DCFTA-tariffikiintiön määrät, ylimääräinen tuonti jatkuu suurimman suosimisjärjestelmän (MFN) tulleilla.

Tammikuun 1. päivästä 2025 kesäkuun 5. päivään 2025 otetaan käyttöön uusi tariffikiintiö, joka vastaa viittä kahdestoistaosaa hätäjarrun aktivoitumisrajasta. Munien uusi kiintiö on 9 662,07 tonnia ja sokerin 109 438,62 tonnia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:45:09