Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # F-16-hävittäjät: Menestystarina Ukrainalle

03.07.2024 02:03

# F-16-hävittäjät: Menestystarina Ukrainalle
Lukuaika: < 1 minuutti

# F-16-hävittäjät: Menestystarina Ukrainalle

Amerikkalaiset monitoimihävittäjät F-16 tulevat olemaan “menestystarina Ukrainalle”. Ne eivät muuta pelin sääntöjä rintamalla, mutta auttavat merkittävästi Ukrainaa. Kesällä koneita ei kannata odottaa – todennäköisesti ne otetaan käyttöön lähempänä syksyä.

Näin totesi ATO:n veteraani ja “Palaa elävänä” -säätiön johtaja Taras Chmut kommentoidessaan asiaa Welt-lehdelle. Lehti huomauttaa, että Ukraina näyttää aktiivisesti puhdistavan Venäjän ilmapuolustusta väliaikaisesti miehitetyllä Krimillä ja Venäjän alueella.

Ukrainan odotetaan saavan noin 80 F-16-hävittäjää. Tarkkaa saapumisaikaa ei kuitenkaan vielä tiedetä – päivämäärät ja aikataulut muuttuvat jatkuvasti. Lisäksi Ukrainalla ei ole riittävästi lentäjiä koneisiin, ja koulutusohjelmat aiotaan vähitellen lopettaa.

Myöskään ei ole tiedossa, mikä F-16-versio Ukrainalle toimitetaan. Koneet modernisoidaan ennen niiden lähettämistä Ukrainaan, Chmut sanoo, mutta todellisuudessa kaikki ei ole niin yksinkertaista. Todennäköisemmin koneet otetaan käyttöön syksyllä eikä kesällä. Kiirehtiminen ei ole tarpeen.

“Kaikki riippuu siitä, minkä tyyppinen F-16 toimitetaan. Esimerkiksi kuinka kauaskantava tutkamoduuli on ja millaiset aseistukset… Se riippuu aina siitä, miten aseet integroidaan koko järjestelmään. Konfliktin aikana eivät yksittäiset aseet taistele toisiaan vastaan, vaan sotilaallinen järjestelmä sotilaallista järjestelmää vastaan”, hän totesi.

F-16 Ukrainalle: mitä tiedetään
Viivästysten jälkeen toimituksissa ja lentäjien koulutuksessa Alankomaat ilmoittivat, että Ukraina saa ensimmäiset hävittäjät jo kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaisvalmisteista F-16-hävittäjää.

Ukraina voi käyttää Alankomaiden luovuttamia hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjän sisällä, jos se tapahtuu puolustustarkoituksessa ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Tanska on myös ilmoittanut, että Ukrainalle sallitaan käyttää sen F-16-hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjällä.

Muistutetaan, että Ukrainan ilmavoimien mukaan osa F-16-hävittäjistä sijoitetaan tukikohtiin Ukrainan ulkopuolella. Tämä päätös on tehty, jotta vältetään koneiden muuttuminen vihollisen hyökkäysten kohteiksi Ukrainan tukikohdissa. Lisäksi länsi ei halua kouluttaa liian monta ukrainalaista F-16-lentäjää – Politico selitti Pentagonin kantaa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:05:43