Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # HyökkäysKesäkuussa UkrainanKriisi VenäjänHyökkäys

03.07.2024 14:38

# HyökkäysKesäkuussa UkrainanKriisi VenäjänHyökkäys
Lukuaika: < 1 minuutti

# HyökkäysKesäkuussa UkrainanKriisi VenäjänHyökkäys

Useita räjähdyksiä Krivyi Rihissä 3. kesäkuuta

3. kesäkuuta Dnipropetrovskin alueen Krivyi Rihissä kuultiin useita räjähdyksiä. Venäläiset hyökkäsivät kaupunkiin ballistisin ohjuksin Krimistä. Iskuja koordinoi tiedusteludroni.

Krivyi Rihin puolustusneuvoston puheenjohtaja Oleksandr Vilkul tarkensi, että ensimmäinen räjähdys tapahtui alustavien tietojen mukaan kaupungin ulkopuolella. Hän ei halunnut paljastaa yksityiskohtia, mutta rauhoitteli asukkaita toteamalla: “Räjähdyksistä, jotka kuulitte. Ilman yksityiskohtia, mutta kaikki on kunnossa.”

Telegram-kanava “Nikolajevsky Vanek” raportoi vähintään kolmesta ballististen ohjusten laukaisusta Krivyi Rihin suuntaan. Kanavan mukaan venäläiset laukasivat ohjuksia tilapäisesti miehitetyltä Krimin alueelta, Zhovtneven asutuksen läheltä. Tiedusteludroni Supercam leijui Krivyi Rihin yllä koko tämän ajan ja ohjasi iskuja. Myös monitorointikanavat raportoivat kolmesta laukaisusta.

Hyökkäys Dniprossa 3. heinäkuuta

3. heinäkuuta aamulla Ukrainan ilmavoimat ilmoittivat, että Dnipron suuntaan oli matkalla isku-dronit ja ohjukset. Samanaikaisesti uhkavaroituksen kanssa kuuluivat ensimmäiset räjähdykset. Niitä oli yhteensä vähintään 10 – ensimmäinen noin kello 8.57, ja sen jälkeen vähintään yhdeksän räjähdyksen sarja kello 9.11-9.15.

Dniprossa oli 3. heinäkuuta kello 14.00 mennessä viisi kuollutta ja 34 loukkaantunutta Venäjän yhdistetyn hyökkäyksen seurauksena. Vaurioita kärsivät kauppakeskus, sairaala, kaupat sekä lasten sairaalan teho-osasto. Seurauksia korjataan edelleen, ja kaupungissa on julistettu suruaika 4. heinäkuuta kuolleiden muistoksi. Kolmasosa loukkaantuneista on sairaalassa, ja kahden tilaa paikalliset lääkärit pitävät vakavana. Loukkaantuneilla on enimmäkseen sirpalehaavoja, viiltohaavoja, ruhjeita ja murtumia.

Dnipron pormestari Borys Filatov kertoi, että aamuisessa vihollisen iskussa Dniprossa kahdessa koulussa rikkoutui ikkunat ja kolme päiväkotia vaurioitui. Lastensairaalan teho-osaston ikkunaan osui sirpale, mutta tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja. Lisäksi yksi terveysasema tuhoutui lähes kokonaan ja toisen sairaalan arkistorakennus syttyi tuleen. Pormestari lisäsi, että kaupungissa riehuvat tulipalot.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös tukea blogiamme Patreonin kautta ja lukea ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:44:40