Eilen yhteensä 88810 latausta

20275 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > ## #IhananIvaninHaastattelu: UkrainanKulttuuri jaMusiikki ### Ivan Dornin ajatuksia mobilisaatiosta musiikista Mobilisaatiosta kielestä Vakarčukista Hlyvnjukista

03.07.2024 19:20

## #IhananIvaninHaastattelu: UkrainanKulttuuri jaMusiikki ### Ivan Dornin ajatuksia mobilisaatiosta musiikista Mobilisaatiosta kielestä Vakarčukista Hlyvnjukista
Lukuaika: 2 minuuttia

## #IhananIvaninHaastattelu: UkrainanKulttuuri jaMusiikki

### Ivan Dornin ajatuksia mobilisaatiosta ja ukrainalaisesta musiikista

Ukrainalainen laulaja Ivan Dorn on asunut perheineen Ranskassa sen jälkeen, kun täysimittainen sota alkoi. Vaikka hän onkin antanut konsertteja, hänen suosionsa ukrainalaisten keskuudessa ei ole suuri. Tämä johtuu osaltaan siitä, että yleisön suhtautuminen häneen on ristiriitaista, kuten myös toiseen ukrainalaiseen artistiin, Potapiin. Toisin kuin Potap, Dorn ei ole käynyt Ukrainassa 24. helmikuuta jälkeen.

Dorn antoi laajan haastattelun kazakstanilaiselle YouTube-kanavalle Dope Zos, jossa hän tiiviisti kommentoi mobilisaatiota ja tunnettuja ukrainalaisia artisteja.

#### Mobilisaatiosta ja ukrainalaisesta kielestä

“En ole ollut Kiovassa sodan alkamisen jälkeen. Sinne pääseminen ei ole vaikeaa, mutta paluu voi olla haastavaa, kun olet 18-60-vuotias mies, joka kuuluu mobilisaation piiriin. Haluan, että kaikki tietävät, että olen aina ja kaikkialla ulkomailla ukrainalainen artisti ja kannatan Ukrainaa. Teen sen omalla narratiivillani ja vapautta rakastavalla tavalla”, Dorn selitti.

Kun Dornilta kysyttiin, tunsiko hän ristiriitaa itsensä kanssa, kun suurin osa artisteista siirtyi käyttämään ukrainankieltä, hän vastasi: “En ole omistanut tarpeeksi aikaa tälle asialle. Aloin miettiä, miksi näin tapahtui, ja ymmärsin, että ympärillä ei ollut mitään, mikä olisi pakottanut minut tekemään niin. Sitten, kun tämä kaikki tapahtui, ymmärsin, että minun täytyy omistaa itseni enemmän tälle asialle. Aloin lukea kirjoja ja tutkia historiaa, kuten hetman-järjestelmää ja Zaporizhzhian Sičiä.”

#### Vakarčukista ja Hlyvnjukista

Kazakstanilaiset huomauttivat, että ukrainalaiset ovat erittäin lahjakas kansa. He mainitsivat muusikoista muun muassa “Okean Elzy” -yhtyeen keulahahmon Svyatoslav Vakarchukin. Dorn kommentoi häntä seuraavasti: “Mielestäni hän on nykyaikainen Taras Ševčenko. Häntä ei voi syrjäyttää, hän on omalla paikallaan. Hän on elävä monumentti, elävä legenda. Tämä on fakta. Vakarčuk yhdistää ukrainalaisia.”

Dorn muisteli myös “Boombox” -yhtyeen keulahahmoa Andriy Hlyvnjukia, joka puolustaa maata asevoimien riveissä. Dorn kertoi humoristisen tapauksen tähtisotilaan kanssa: “Kun työskentelin M1-musiikkikanavalla juontajana Vasilisa Frolovan kanssa, kutsuimme vieraita aamulla. Andriy saapui, ja minä sanoin hänelle jatkuvasti: “Herra Hlyvnjuk, Hvylnjuk”. Lopulta hän sanoi: “Kun opit lausumaan nimeni oikein, kutsu minut sitten.” Ja hän poistui lähetyksestä. Juoksin hänen perässään käytävään yrittämään ratkaista tilannetta. Ohjaaja sanoi minulle korvanappiin: “No, mene sitten ratkaisemaan ongelma.”

Kommentoi artikkelia alla ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 20:29:38