Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #IlmahyökkäysDniproon Venäjän ilmahyökkäykset Dniproa vastaan: 11 ilmakohdetta tuhottu

03.07.2024 15:19

Ei audiota saatavissa.

#IlmahyökkäysDniproon Venäjän ilmahyökkäykset Dniproa vastaan: 11 ilmakohdetta tuhottu
Lukuaika: < 1 minuutti

#IlmahyökkäysDniproon Venäjän ilmahyökkäykset Dniproa vastaan: 11 ilmakohdetta tuhottu

Venäjän joukot hyökkäsivät 3. heinäkuuta aamulla Ukrainaan seitsemällä eri tyyppisellä ohjuksella ja viidellä kamikaze-droonilla. Lisäksi he käyttivät tiedusteludronea. Suurin osa kohteista saatiin neutraloitua Ukrainan ilmatorjuntavoimien toimesta – yhteensä 11 ilmakohdetta ammuttiin alas.

Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleššuk kertoi, että aamulla vihollinen iski kolmella Iskander-K-maasta laukaistavalla risteilyohjuksella, neljällä ohjattavalla X-59-ilmaohjuksella ja viidellä Shahed-tyyppisellä hyökkäysdroonilla.

“Iskun pääsuunta oli Dnipropetrovskin alue. Ilmavoimien ilmatorjuntayksiköt ampuivat alas 11 ilmakohdetta: yhden Iskander-K-risteilyohjuksen, neljä X-59-ohjattavaa ilmaohjusta ja viisi Shahed-131/136-hyökkäysdronia”, hän totesi.

Oleššukin mukaan myös Orlan-10-tiedusteludrone tuhottiin. Hän ei tarkentanut, missä tiedusteludrone ammuttiin alas.

Dnipropetrovskin alueen hallinnon päällikkö Serhiy Lysak vahvisti, että suurin osa Venäjän ohjuksista ja droneista tuhottiin Dnipron hyökkäyksen aikana. Hän mainitsi viisi Shahed-dronia ja viisi ohjusta.

3. heinäkuuta tapahtunut hyökkäys Dniproon
Ukrainan ilmavoimien mukaan 3. heinäkuuta aamulla Dniproa kohti oli liikkeellä hyökkäysdroneja ja ohjuksia. Varoitusten yhteydessä kuultiin ensimmäiset räjähdykset. Räjähdyksiä oli yhteensä vähintään 10 – ensimmäinen noin klo 8.57 ja seuraava sarja vähintään yhdeksän räjähdystä aikavälillä 9.11-9.15.

Dniprosta 3. heinäkuuta klo 14.45 mennessä oli viisi kuollutta ja 39 loukkaantunutta Venäjän yhdistetyn hyökkäyksen seurauksena. Kauppakeskus, sairaala, kauppoja ja lasten sairaalan teho-osasto vaurioituivat. Vahinkojen korjaaminen on käynnissä, ja kaupunki on julistanut 4. heinäkuuta surupäiväksi. Kolmasosa loukkaantuneista on sairaalassa, ja kahden heidän tilansa on vakava. Loukkaantuneilla on pääasiassa sirpalehaavoja, viiltohaavoja, ruhjeita ja murtumia. Klo 14.00 Lysak ilmoitti 34 loukkaantuneesta, myöhemmin hän raportoi vielä viidestä uudesta loukkaantuneesta.

Dnipro kaupungin pormestari Borys Filatov kertoi, että aamun hyökkäyksessä kahden koulun ikkunat vaurioituivat ja kolme päiväkotia kärsi vahinkoja. Lastensairaalan teho-osastolle lensi sirpale ikkunasta, mutta tässä tapauksessa ei tullut lisävahinkoja. Lisäksi yksi terveysasema tuhoutui ja toisen sairaalan arkistorakennus syttyi tuleen. Pormestari lisäsi, että kaupungissa riehuvat tulipalot.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:29:50