Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # IntegraationHaasteet UkrainalaisetPakolaiset Euroopassa

03.07.2024 15:01

# IntegraationHaasteet UkrainalaisetPakolaiset Euroopassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# IntegraationHaasteet UkrainalaisetPakolaiset Euroopassa

Komissaari Michael O’Flaherty Euroopan Neuvostosta korostaa, että ukrainalaisten pakolaisten pitkäaikaisen integraation varmistamiseksi EU-maissa ja niiden ulkopuolella tarvitaan laajamittaista ponnistelua. O’Flahertyn mukaan investoinnit integraatio-ohjelmiin tulisi suunnata sekä väliaikaiseen oleskeluun EU:ssa että mahdolliseen pakolaisten paluuseen kotimaahansa. Kaikille ukrainalaisille EU-maissa on tarjottava arvokkaat olosuhteet.

O’Flaherty esitti nämä näkemykset Euroopan sosiaalista peruskirjaa käsittelevässä korkean tason konferenssissa Vilnassa. Hän totesi, että alkuperäinen innostus ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamisesta on vähitellen hiipumassa.

“Korostan tarvetta suojella ukrainalaisia pakolaisia väliaikaisesta suojelusta annetun direktiivin mukaisesti. Olen huolissani, koska lämpö, jolla ukrainalaiset on otettu vastaan, ei ole enää niin voimakasta. Meidän on tarjottava arvokkaat olosuhteet kaikille ukrainalaisille EU-maissa ja muualla,” O’Flaherty totesi.

Hänen mukaansa järjestelmään tehtävien investointien on tuettava sekä niitä, jotka aikovat palata kotimaahansa, että niitä, jotka saattavat jäädä Eurooppaan pidemmäksi aikaa.

“Mielestäni ukrainalaisten pakolaisten integraatiota on vahvistettava,” hän painotti.

Ukrainalaiset Pakolaiset EU:ssa

1. heinäkuuta alkaen Puolan laki, joka koskee avun antamista Ukrainan kansalaisille, muuttuu. Sodan vuoksi paenneet ukrainalaiset voivat saada PESEL UKR -numeron uuden yksinkertaistetun prosessin kautta. 1. syyskuuta 2024 alkaen ukrainalaisten lasten on aloitettava pakollinen koulunkäynti, ja he saavat siihen 800 plus -tukea.

Lisäksi Itävalta on helpottanut ukrainalaisten pääsyä työmarkkinoille. Lain mukaan ukrainalaiset voivat saada “punavalkopunaisen kortin plus” – yhden oleskeluluvista, joka mahdollistaa asumisen ja työskentelyn maassa itsenäisenä tai palkattuna työntekijänä ilman rajoituksia tiettyyn yritykseen tai sijaintiin, ja työnantajaa voi vaihtaa milloin tahansa.

Muistutuksena, Euroopan kouluissa aletaan opettaa ukrainaa. Torstaina 27. kesäkuuta Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous (PACE) äänesti siitä, että oppilaitokset järjestävät tällaisia oppitunteja Ukrainan lapsille. Myös kaikki halukkaat voivat osallistua niihin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:46:37