Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Latvia suunnittelee modulaaristen ruutipanosten tehdasta

03.07.2024 15:46

# Latvia suunnittelee modulaaristen ruutipanosten tehdasta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Latvia suunnittelee modulaaristen ruutipanosten tehdasta

Latvia, moduuli, ruutipanos, tehdas, avain

Latvia suunnittelee uuden tehtaan rakentamista, joka tuottaa modulaarisia ruutipanoksia tykistöammuksiin. Tehtaan vuosittainen tuotantotavoite on 50 000 panosta. Rakennuskustannukset ovat arviolta 12 miljoonaa euroa.

Kuten Delfi raportoi, Latvian puolustusministeri Andris Spruds kertoi, että tehdas on suunniteltu otettavaksi käyttöön vuonna 2026, vaikka neuvottelut paikallishallinnon kanssa ovat vielä kesken. Tehdas rakennetaan puolustusministeriön omistamalle alueelle, jossa on jo olemassa tarvittava infrastruktuuri. Rakennuskustannukset ja laitteiston hankinta maksavat yhteensä 12 miljoonaa euroa, josta EU:n rahoitusosuus on 1 miljoona euroa.

Raaka-aineiden hankinta tykistöammusten tuotantoon maksaa noin 15 miljoonaa euroa vuodessa. Raaka-aineet aiotaan hankkia italialaisilta kumppaneilta. Ammukset toimitetaan myös Latvian armeijalle.

Latvian hallitus hyväksyi Valsts aizsardzības korporācija -nimisen valtion sotateollisen yrityksen perustamisen vuoden 2023 lopussa. Tämä tehdas muodostaa yhteisyrityksiä latvialaisten ja ulkomaisten yhtiöiden kanssa tuottaakseen erityisiä tuotteita Latvian kansallisten asevoimien tarpeiden mukaan.

Yksi ensimmäisistä projekteista on 155 mm modulaaristen ruutipanosten tehtaan rakentaminen yhteistyössä suomalais-norjalaisen Nammon ja ranskalais-italialaisen Nexterin kanssa. Tehdas aiotaan rakentaa Jēcavaan.

Muita uusia asetehtaita maailmassa

Tänä vuonna Pentagon ilmoitti avaavansa uuden 155 mm tykistöammusten tehtaan Mesquitessa, Texasissa. Tämä tehdas tuottaa kuukausittain noin 30 000 ammusta.

Liettuassa Rheinmetall suunnittelee investoivansa yli 180 miljoonaa euroa 155 mm tykistöammusten tuotantotehtaaseen. Liettua hankkii suurimman osan aseistaan ja ammuksistaan kansainvälisiltä markkinoilta, mikä tekee maan turvallisuudesta riippuvaisen ulkomaisista toimittajista. Liettuan puolustusministeriön mukaan tehdas varmistaa armeijan tarvitseman ammusten määrän ja niiden jatkuvan toimituksen uhkatilanteissa.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:45:51