Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Mobiilisoinnin välttely #Ukraina #Venäjä #mobiilisointi #oikeus ### Tuomio ja rangaistus mobiilisoinnin välttelystä

03.07.2024 14:55

Ei audiota saatavissa.

# Mobiilisoinnin välttely #Ukraina #Venäjä #mobiilisointi #oikeus ### Tuomio ja rangaistus mobiilisoinnin välttelystä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Mobiilisoinnin välttely

#Ukraina #Venäjä #mobiilisointi #oikeus

Ukrainan Lvivissä toisen vuoden opiskelija on tuomittu mobiilisoinnin välttelystä. Hänellä ei ollut oikeutta lykkäykseen, ja hän sai puolentoista vuoden koeajan. Tuomio annettiin Lvivin Shevchenkon piirioikeudessa. Oikeuden mukaan mies on toisen vuoden opiskelija Valtion älyteknologian ja viestinnän yliopistossa.

8. kesäkuuta 2023 hän kävi lääkärintarkastuksessa ja todettiin palveluskelpoiseksi. Samana päivänä hänelle yritettiin antaa kutsu saapua 9. kesäkuuta kokoontumispisteeseen, josta hänet oli määrä lähettää palvelukseen sotilasyksikköön. Mies kuitenkin kieltäytyi ottamasta vastaan “taistelukutsua”. Hän ei ilmestynyt määrätylle päivälle, vaikka hänellä ei ollut oikeutta lykkäykseen.

Oikeudessa mies tunnusti syyllisyytensä ja katui. Hän selitti, että “kieltäytyi ottamasta vastaan kutsua saapua TCC:hen palvelukseen ZSU:ssa. Kuitenkin tällä hetkellä hän vapaaehtoisesti ilmestyi TCC:hen, rekisteröityi sotilaskirjaan ja päivitti kaikki tarvittavat tiedot.”

Oikeus katsoi miehen syylliseksi rikoslain 336 artiklan mukaisesti. Hänet tuomittiin 1 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi koeajalle.

### Tuomio ja rangaistus mobiilisoinnin välttelystä

Kesäkuussa Hmelnitskin alueella tuomittiin mies, joka yli vuoden ajan vältteli mobiilisointia. TCC:n mukaan kekseliäs mies kertoi sotilasyksiköissä, että hänellä on alkoholiongelma ja huono terveys, minkä vuoksi häntä ei otettu palvelukseen. Hän sai vuoden koeajan.

Ternopilissa rajallisesti palveluskelpoinen ulkomaisen yliopiston opiskelija vietiin TCC:hen ja lisättiin henkilöstöluetteloon yhden päivän aikana. Oikeus katsoi TCC:n toimet laittomiksi.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:49:10