Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Odessan tapaus: Vahingolliset sanat ja niiden seuraukset #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 23:20

# Odessan tapaus: Vahingolliset sanat ja niiden seuraukset #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Odessan tapaus: Vahingolliset sanat ja niiden seuraukset #Ukraina #Venäjä

Odessalainen Vadim Ševelenko, joka loukkasi eläinlääkäri-veteraani Oleksii Pritulaa, joutui pyytämään anteeksi välikohtauksen jälkeen. Ševelenko herjasi eläinlääkäriä tämän vastaanotolla, kun hän toi koiransa tarkastettavaksi. Hän ei huomioinut (tai ei halunnut huomioida) sitä, että eläinlääkäri ei voinut nousta tuoliltaan, koska oli menettänyt molemmat jalkansa sodassa. Sen sijaan, että hän olisi ymmärtänyt lääkärin tilanteen, Ševelenko herjasi häntä ja poistui huoneesta.

Tilanne herätti julkista ja sotilaallista huomiota. Ševelenkon kotiin saapuivat eläinlääkäri-veteraanin aseveljet, jotka vaativat häntä pyytämään anteeksi Pritulalta kameran edessä. Ševelenko kohtasi myöhemmin kadulla loukkaamansa eläinlääkärin ja pyysi anteeksi videolla, jossa hän selitti, että ei ollut nähnyt lääkärin proteeseja ja että oli herjannut tätä, koska piti tämän käytöstä töykeänä.

“Pyydän anteeksi. En oikeasti nähnyt proteeseja, kun istuitte pöydän takana. Olin hermostunut koirani tilasta, kun tulin sisään. En nähnyt, että teillä oli vaikeuksia, en oikeasti nähnyt… Kun tulin sisään, minusta tuntui, että puhuitte minulle jotenkin töykeästi. Video on otettu… se näyttää hyvin harmilliselta. Olen todella pahoillani, että näin tapahtui. Mutta puhun teille nyt, en kameralle: Oleksii, pyydän teiltä anteeksi”, sanoi Ševelenko.

Sotilaat eivät olleet tyytyväisiä anteeksipyyntöön. Veteraani Oleksii Pritula ilmoitti, ettei hyväksy anteeksipyyntöä. Kansallispoliisin mukaan Ševelenkosta laadittiin rikkomusprotokolla. “Poliisit saapuivat ilmoitettuun osoitteeseen, jossa 38-vuotias uhri vaati vierailijan asettamista vastuuseen. Toimenpiteiden myötä poliisit selvittivät rikoksen tehneen henkilön ja hänen asuinpaikkansa. Hän osoittautui 43-vuotiaaksi kaupungin asukkaaksi. Poliisit laativat hänestä rikkomusprotokollan Ukrainan hallinnollisten rikkomusten lain pykälän 173 mukaisesti. Hän myönsi syyllisyytensä ja on nyt pyytänyt anteeksi uhriolta”, raportoi Odessan poliisilaitos.

Tunnettu sodan veteraani Oleg Symoroz, joka myös menetti molemmat jalkansa rintamalla, kertoi Telegram-kanavallaan, että Ševelenko oli tunnettu osallistumisestaan miljardiluokan korruptioskeemoihin. Symorozin mukaan hän oli mukana miljardin dollarin vesihuoltohankkeessa Mykolajivissa.

Symorozilla on myös todisteita siitä, että Ševelenko työskenteli vakituisena neuvonantajana varapääministeri Olga Stefanišynalle. “Meillä on siis prorussialainen korruptoitunut henkilö, joka työskentelee eurointegraatioministerin tiimissä”, Symoroz päätteli.

Symoroz lisäsi, että kansanpuolue “Narodovladja” aikoo lähettää virallisen kyselyn hallitukselle selvittääkseen, onko Ševelenko edelleen Stefanišynan neuvonantaja. Jos näin on, he aikovat vaatia hänen välitöntä erottamistaan.

“Valmistelemme myös virallista pyyntöä kansalliselle poliisille Ševelenkon rikosoikeudellisen syytteen aloittamiseksi Ukrainan rikoslain pykälän 161 mukaisesti (kansalaisten tasa-arvon rikkominen rodun, kansallisuuden, uskonnollisten vakaumusten, vammaisuuden ja muiden tekijöiden perusteella). Ukrainan yhteiskunnassa on oltava nollatoleranssi tällaisia häpeällisiä tekoja kohtaan, ja niiden tekijöiden on vastattava paitsi rikoslain mukaisesti, myös saatava välitön ja täydellinen ostrakismi ilman mahdollisuutta palata valtiollisiin tehtäviin”, hän kirjoitti.

Sotilailla on todisteita siitä, että Ševelenko oli heinäkuussa 2012 Venäjällä Punaisella torilla Kremlin taustalla. Lisäksi hänellä on kielletyssä sosiaalisessa mediassa lahjoja, kuten Pyhän Yrjön nauha.

Tapaus tapahtui Odessan eläinlääkäriasema “Aibolitissa”, kun Ševelenko vaati, että lääkäri nousisi ja tarkastaisi hänen koiransa, vaikka tiesi tämän olevan proteeseilla. Vastauksena kieltäytymiseen hän käytti lääkäristä halventavia sanoja. Oleksii Pritula julkaisi videon tapauksesta Instagramissaan, jotta ihmiset ymmärtäisivät veteraanien kohtaamat vaikeudet.

Oleksii Pritulasta tuli sotilas ja eläinlääkäri kesällä 2022. Hän haavoittui vakavasti Limanin hyökkäyksessä syyskuussa 2022, menettäen molemmat jalkansa. Pitkän kuntoutuksen ja proteesien asennuksen jälkeen hän palasi töihin “Aibolit”-klinikalle toukokuussa 2023, jossa kollegat tukivat häntä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:27:42