Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Operaatio “Kalastaja”: Ukrainan menestys Venäjän laivaston sabotaasissa #Ukraina #Venäjä #BaltianMeri #Sabotaasi #Tiedustelu

03.07.2024 15:28

# Operaatio "Kalastaja": Ukrainan menestys Venäjän laivaston sabotaasissa #Ukraina #Venäjä #BaltianMeri #Sabotaasi #Tiedustelu
Lukuaika: < 1 minuutti

# Operaatio “Kalastaja”: Ukrainan menestys Venäjän laivaston sabotaasissa

#Ukraina #Venäjä #BaltianMeri #Sabotaasi #Tiedustelu

Ukraina on saavuttanut merkittävän voiton Venäjän laivastoa vastaan. Huhtikuussa 2024 Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupalvelu suoritti erikoisoperaation nimeltä “Kalastaja”, jossa vaurioitettiin Venäjän ohjuskorvetti “Serpukhov”. Lisäksi operaatiossa saatiin haltuun salaisia tietoja Venäjän Itämeren laivastosta ja sotilas-teollisesta kompleksista.

Tieto operaatiosta tuli julkisuuteen keskiviikkona 3. heinäkuuta lehdistötilaisuudessa, jossa puhuivat Venäjän Vapaus -legioonan taistelijat ja Ukrainan tiedustelupalvelun edustaja Andrii Jusov. Operaation yksityiskohdat pystyttiin paljastamaan vasta nyt, koska operaation keskeinen henkilö, kutsumanimeltään “Goga”, onnistui pakenemaan Venäjältä.

“Goga” oli ollut Venäjän Itämeren laivastossa aktiivipalveluksessa vuodesta 2023 ja välitti riskialttiisti tärkeää tietoa Legioonalle. Huhtikuussa hän onnistui sytyttämään tulipalon “Serpukhov”-korvetin tiloissa, ottamaan mukaansa salaisia asiakirjoja ja pakenemaan Venäjältä.

Operaatio “Kalastaja” johti korvetin sisätilojen tuhoutumiseen sekä viestintä- ja automaatiojärjestelmien täydelliseen vikaantumiseen. Jusovin mukaan tämä oli ensimmäinen operaatio Itämeren alueella, ja Ukraina hallitsee tietoja, joista Venäjän miehittäjät eivät ole tietoisia.

“Vihollinen ei ymmärrä täysin, mitä tietoja meillä on hallussamme”, Jusov kertoi.

“Serpukhov” on yksi Venäjän laivaston moderneimmista ohjuskorveteista, laskettu vesille vuonna 2015 ja kykenevä kuljettamaan “Kalibr” ja “Oniks” -ohjuksia. Huhtikuun alussa tiedotusvälineet raportoivat aluksen tulipalosta Kaliningradin satamassa.

Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupalvelu vahvisti myöhemmin osallisuutensa tulipaloon, ja ilmoitti, että korvetti oli tehty toimintakyvyttömäksi. Korvetin korjaaminen vie huomattavasti aikaa.

Toukokuussa raportoitiin, että Ukrainan asevoimat olivat tuhonneet miehittäjien sotalaivan “Siklon” Krimillä. Lisäksi tiedustelu onnistui tuhoamaan venäläisen laivan “Sergei Kotov”.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävien kanssa! Tilaa blogimme Patreonin kautta ja lue ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 02:26:10