Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Puhelinkeskustelu Ukrainan ja Yhdysvaltojen sotilasjohtajien välillä

03.07.2024 13:19

# Puhelinkeskustelu Ukrainan ja Yhdysvaltojen sotilasjohtajien välillä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Puhelinkeskustelu Ukrainan ja Yhdysvaltojen sotilasjohtajien välillä

Ukraina, Venäjä, Yhdysvallat, armeija, aseet

Ukrainan asevoimien ylipäällikkö Oleksandr Syrsky kävi puhelinkeskustelun Yhdysvaltojen yhdistetyn esikuntapäälliköiden komitean puheenjohtajan, kenraali Charles Brownin, kanssa. Keskustelun aikana he käsittelivät rintamalinjan tilannetta sekä Ukrainan armeijan kiireellisiä tarpeita aseiden, sotilasvarusteiden ja ammusten suhteen. Lisäksi Oleksandr Syrsky onnitteli kenraali Charles Brownia Yhdysvaltain tulevan itsenäisyyspäivän johdosta.

Syrsky ilmoitti asiasta omalla Telegram-kanavallaan. Keskustelu käytiin 2. heinäkuuta.

“Pidin keskustelun Yhdysvaltojen yhdistetyn esikuntapäälliköiden komitean puheenjohtajan, kenraali Charles Brownin, kanssa. Käsittelimme rintamalinjan tilannetta ja armeijamme kiireellisiä tarpeita aseiden, sotilasvarusteiden ja ammusten suhteen”, Syrsky kirjoitti.

Lisäksi Ukrainan asevoimien ylipäällikkö kiitti Brownia jatkuvasta sotilaallisesta tuesta, joka auttaa Ukrainaa puolustamaan vapauttaan ja itsenäisyyttään.

Presidentin toimisto ei ole tyytyväinen Syrskyyn

Anonyymi lähde presidentin tiimistä kertoi NV-lehdelle, että presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmaissut tyytymättömyytensä Ukrainan asevoimien ylipäällikön, erityisesti ukrainalaisen armeijan valmistelun epäonnistumisen jälkeen, liittyen Venäjän joukkojen hyökkäykseen Harkovan alueella.

Zelenskyin mukaan ylipäällikkö Syrsky ei ole hoitanut tehtäviään asianmukaisesti varmistaessaan ukrainalaisten joukkojen valmistautumisen ja puolustuskyvyn mahdollisen hyökkäyksen edellä. Lisäksi kansanedustaja Maryana Bezuhla syytti Syrskyä hänen parlamentaarisen toimintansa estämisestä vierailunsa aikana rintamalla, mikä voi johtaa oikeudellisiin seurauksiin Ukrainan rikoslain mukaan.

Huhut Oleksandr Syrskyn mahdollisesta erosta alkoivat kesäkuussa. Kuitenkin parlamentin edustajat kertoivat Informatorille, ettei heillä ole tietoa tällaisista suunnitelmista. Samaan aikaan poliitikot korostavat mahdollisten muutosten merkitystä korkeimmassa sotilasjohdossa.

Muistutettakoon, että Syrsky aiemmin mainitsi kolme tekijää, jotka voivat vähentää tappioita rintamalla. Lisäksi kerrottiin, mitä Zelenskyi sanoi keskustelun jälkeen ylipäällikön kanssa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:23:50