Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Ranskan parlamenttivaalit: Jännitystä ja taktikointia #Ranska #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #MarineLePen #Politiikka

03.07.2024 09:50

# Ranskan parlamenttivaalit: Jännitystä ja taktikointia #Ranska #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #MarineLePen #Politiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ranskan parlamenttivaalit: Jännitystä ja taktikointia

#Ranska #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #MarineLePen #Politiikka

Ainakin 214 toiselle kierrokselle edennyttä ehdokasta Ranskan ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa on vetäytynyt vaaleista. Näiden joukossa on ehdokkaita presidentti Emmanuel Macronin keskustalaisesta “Yhdessä tasavallan puolesta” -blokista sekä vasemmistolaisesta “Uudesta kansanrintamasta”.

Tämä keskustalaisten ja vasemmistolaisten liike tähtää siihen, ettei toisella kierroksella hajauteta ääniä. He haluavat estää Marine Le Penin “Kansallista liittoumaa” saamasta absoluuttista enemmistöä uudessa parlamentissa, kirjoittaa DW.

Julkaisun mukaan absoluuttisen enemmistön saavuttamiseksi tarvitaan vähintään 289 paikkaa 577:stä. Ensimmäisellä kierroksella, joka pidettiin 30. kesäkuuta suurella äänestysprosentilla, “Kansallinen liittouma” ja sen liittolaiset saivat 33,15 % äänistä, vasemmistolaiset 28 % ja Macronin blokki 20 %. Vain 76 vaalipiirissä ehdokkaat saivat yli 50 % äänistä, joista 39 paikkaa meni “Kansalliselle liittoumalle”.

Tämä tarkoittaa, että toinen kierros järjestetään 501 vaalipiirissä, joista 306:ssa on kolme ehdokasta, pääasiassa kolmesta pääblokista. Macron ja vasemmiston johtajat ovat kehottaneet kolmanneksi jääneitä ehdokkaitaan vetäytymään, jotta vahvemmilla kilpailijoilla olisi paremmat mahdollisuudet voittaa “Kansallisen liittouman” ehdokkaat.

“Viime kädessä ranskalaiset tekevät päätöksensä oman omantuntonsa mukaan, eivät suositusten. Matemaattisesta näkökulmasta katsottuna riski siitä, että ‘Kansallinen liittouma’ saa absoluuttisen enemmistön, pienenee”, totesi Ranskan presidentin neuvonantaja.

2. heinäkuuta oli viimeinen päivä, jolloin toiselle kierrokselle edenneet ehdokkaat (jotka saivat vähintään 12,5 % äänistä ensimmäisellä kierroksella) saattoivat vetäytyä vaaleista. Toinen kierros on suunniteltu pidettäväksi 7. heinäkuuta.

Financial Timesin mukaan toisen kierroksen jälkeen on suuri todennäköisyys “riippuvasta parlamentista”, mikä voisi antaa presidentti Emmanuel Macronille syyn aloittaa uudet vaalit vuoden kuluttua. Toisen kierroksen keskeinen kysymys on, yhdistyvätkö keskustalaiset (joita Macron tukee) ja vasemmistolaiset ehdokkaat oikeistoa vastaan 130 vaalipiirissä, joissa kilpailee kolmen poliittisen blokin edustajia.

Kommentoi artikkelia alla ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:33:24