Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #SähköinenHätäpalvelu112 Sähköinen hätäpalvelu 112 laajenee Ukrainassa

03.07.2024 17:35

#SähköinenHätäpalvelu112 Sähköinen hätäpalvelu 112 laajenee Ukrainassa
Lukuaika: 2 minuuttia

#SähköinenHätäpalvelu112 Sähköinen hätäpalvelu 112 laajenee Ukrainassa

Ukrainan sisäministeriön (MVS) mukaan Sähköinen hätäpalvelu 112 on toiminut ensimmäisen vuoden ajan ja käsitellyt yli 2 miljoonaa kansalaisten puhelua. Puhelut ovat vaihdelleet tiedoista tulipaloista rikosten ilmoittamiseen, ja operaattorit ovat välittömästi ohjanneet asiantuntijat tapahtumapaikalle.

Sisäministeriön apulaisministeri Leonid Timtšenko ilmoitti 2. heinäkuuta, että palvelun viestintäkeskusten verkostoa laajennetaan Dniproon ja vuoden loppuun mennessä Odessaan. Tämä on osa Ukrainan pyrkimystä integroitua eurooppalaisiin hätätilannestandardeihin.

“Suunnittelemme lähitulevaisuudessa avaavamme keskuksen itäiselle alueelle Dnipron kaupunkiin. Sen jälkeen avaamme neljännen keskuksen Odessaan, joka kattaa eteläisen makroalueemme”, kertoi Timtšenko.

Timtšenko korosti, että yhden hätänumeron 112 avulla voidaan kutsua useita palveluita samanaikaisesti, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän sotilaallisissa olosuhteissa, joissa tarvitaan välitöntä reagointia raketti-iskuihin, tuhoihin tai loukkaantuneisiin. Viime vuoden aikana eniten puheluita tuli poliisille ja ensiavulle (noin yhtä paljon), ja seuraavaksi eniten palokunnalle ja kaasupalvelulle.

Palveluun 112 ovat soitelleet jopa lapset, jotka eivät tienneet osoitettaan. Operaattorit paikansivat sijaintinsa lasten kuvausten perusteella ja lähettivät partioautot paikalle, kertoi MVS:n edustaja. Ukrainan sisäministeri Igor Klymenko lisäsi Telegramissa, että vuoden aikana ulkomaalaisilta kansalaisilta on tullut yli 350 yhteydenottoa.

Timtšenko lisäsi, että noin 30% Sähköinen hätäpalvelu 112:n operaattoreista osaa englantia. Yleisesti ottaen palvelussa työskentelee enimmäkseen naisia, joilla on kokemusta muista hätäpalveluista – 101, 102, 103, 104.

Operaattoreiden valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota taistelukokemusta omaaviin henkilöihin ja veteraaneihin. Koulutusohjelmassa hyödynnetään kansainvälistä kokemusta ja psykologi-kursseja vaikeiden tilanteiden, kuten itsemurhariskissä olevien ihmisten, käsittelyyn. Operaattoreiden koulutus kestää noin kuukauden ja se toteutetaan kansainvälisten kumppaneiden, kansallisen poliisin, valtion hätäpalvelun, terveysministeriön ja energiaministeriön tuella.

Numeron 112 ainutlaatuisuus on siinä, että sen voi soittaa mistä tahansa puhelimesta ilman PIN-koodia tai näppäimistön lukituksen avaamista. Puhelun aikana soittajan sijainti määritetään automaattisesti, ja on mahdollista kommunikoida eri kielillä.

Tärkeää on myös se, että kuulo- tai puhevammaiset ihmiset voivat ottaa yhteyttä linjaan 112. He voivat käyttää videoyhteyttä operaattoreiden kanssa, jotka osaavat viittomakieltä. Tätä varten tulee lähettää tekstiviesti numeroon 112 ja odottaa linkkiä yhteyden muodostamiseksi.

MVS:n mukaan Dnipron keskuksen avaaminen on viivästynyt. Tavoitteena oli aloittaa keskuksen toiminta toukokuun alussa, ja Odessan keskuksen odotetaan aukeavan syyskuussa. Tämän keskuksen on tarkoitus kattaa eteläiset alueet. MVS:n aikataulun mukaan palvelun 112 toiminta on tarkoitus laajentaa koko Ukrainaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Profiilihätänumerot 101, 102, 103 ja 104 jatkavat toimintaansa vuoden 2024 jälkeenkin.

Sähköisen hätäpalvelun 112 käyttöönotto Ukrainassa on Euroopan unionin vaatimus. Tämä mahdollistaa EU-kansalaisille tutun numeron käytön Ukrainassa. Aluksi palvelu otettiin käyttöön Kiovassa, ja huhtikuuhun 2024 mennessä sen kattavuus laajeni viiteen muuhun alueeseen.

Tällä hetkellä hätäpalvelun 112 voi soittaa Kiovassa ja Kiovan alueella, sekä Lvivin, Vinnytsjan, Zhytomyrin, Cherkasyin, Chernihivin, Volynin, Rivnen, Hmelnitskin, Ternopilin, Ivano-Frankivskin, Zakarpatian ja Tšernivtsin alueilla. Operaattorit osaavat ukrainan lisäksi englantia ja puolaa, ja tulevaisuudessa odotetaan palkattavan asiantuntijoita, jotka osaavat romaniaa ja unkaria.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:36:39