Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Sähkökatkokset Ukrainassa: Haasteita kuumina päivinä #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 18:27

# Sähkökatkokset Ukrainassa: Haasteita kuumina päivinä #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Sähkökatkokset Ukrainassa: Haasteita kuumina päivinä #Ukraina #Venäjä

Torstaina 4. heinäkuuta ukrainalaiset joutuvat jälleen viettämään suuren osan päivästä ilman sähköä. Sähkökatkoja odotetaan koko vuorokauden ajan, sillä energiajärjestelmä on kuormittunut erityisesti merkittävän kuumuuden vuoksi.

Tiedon mukaan DTEK ilmoitti asiasta viitaten Ukrenergon ohjeisiin. Tuntikohtaiset katkokset ovat voimassa klo 00:00–24:00. Rajoitukset koskevat kaikkia Ukrainan alueita. Katkokset voi tarkistaa sähköyhtiöiden verkkosivuilta tai niiden sosiaalisen median sivuilta.

Kriittisen infrastruktuurin kohteita ei kuitenkaan katkaista sähköstä.

**Sähkökatkot Ukrainassa**

Yasno-energiayhtiön perusskenaarion mukaan talvella 2024-2025 ukrainalaisia odottavat 12 tunnin sähkökatkot. Nämä ovat alustavia tietoja, ja lopullinen ennuste sähköntarpeesta ja katkojen aikataulusta julkaistaan elokuussa. Tilanne voi joko parantua tai huonontua.

Energia-alan asiantuntijat odottavat, että elokuussa tiettyjen ydinvoimaloiden korjaukset saadaan päätökseen, mikä tuo lisää kapasiteettia. Tällä hetkellä sähkökatkoihin vaikuttavat säännölliset iskut, kuumuus ja rajalliset sähkön tuontimahdollisuudet.

On syytä muistaa, että sähköntuonti Ukrainaan on tällä hetkellä rajoitettua. Energiayhtiöiden analyysien mukaan kesä- ja heinäkuu ovat olleet energiajärjestelmän vaikeimpia kuukausia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:04:30