Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Sähkönkatkokset Ukrainassa heinäkuussa: Odotettavissa laajoja katkoja

03.07.2024 18:56

Ei audiota saatavissa.

# Sähkönkatkokset Ukrainassa heinäkuussa: Odotettavissa laajoja katkoja
Lukuaika: < 1 minuutti

# Sähkönkatkokset Ukrainassa heinäkuussa: Odotettavissa laajoja katkoja

Ukraina, sähkönkatkokset, energiakriisi

Torstaina 4. heinäkuuta ukrainalaiset joutuvat jälleen viettämään suuren osan päivästä ilman sähköä. Sähkökatkoksia odotetaan koko päivän ajan, ja energiajärjestelmä on kuormitettu erityisesti merkittävän helteen vuoksi.

Ukrenergo ilmoitti asiasta Telegram-kanavallaan. Tuntikohtaiset katkosaikataulut ovat voimassa klo 00:00 – 24:00.

“07:00–13:00 ja 23:00–24:00 välillä on käytössä kaksi katkojen vuoroa, muina aikoina kolme vuoroa”, tiedotteessa kerrotaan.

Rajoituksia sovelletaan kaikissa Ukrainan alueilla. Katkosaikataulut voi tarkistaa paikallisten sähköyhtiöiden verkkosivuilta tai sosiaalisen median kanavilta. Kriittisen infrastruktuurin kohteita ei kuitenkaan katkaista sähköstä.

Yasno-yhtiön perusskenaarion mukaan talvella 2024-2025 ukrainalaisia odottavat 12-tuntiset sähkökatkokset. Nämä ovat kuitenkin vasta alustavia tietoja; lopullisen ennusteen sähkövajeesta ja katkosaikatauluista Yasno aikoo julkistaa elokuussa. Ennuste saattaa parantua tai huonontua.

Energia-asiantuntijat odottavat, että elokuussa tiettyjen ydinvoimaloiden korjaukset saadaan päätökseen ja käyttöön tulee enemmän tehoa. Tällä hetkellä sähkökatkoksiin vaikuttavat säännölliset pommitukset, helle ja rajoitetut mahdollisuudet tuoda sähköä ulkomailta.

Muistutettakoon, että sähköntuonnin mahdollisuudet Ukrainaan ovat tällä hetkellä rajoitetut. Energia-asiantuntijat ennustivat kesäkuun ja heinäkuun olevan energiantuotannolle vaikeinta aikaa kausiluonteisen kuormituksen ja venäläishyökkäysten jälkeen tehtyjen korjaustöiden aikataulujen perusteella.

Keskustele tästä artikkelista ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:07:16