Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #SkandaaliUkrainassa Marjana Bezuhla syyttää Ukrainan ilmavoimien komentajaa

03.07.2024 11:33

#SkandaaliUkrainassa Marjana Bezuhla syyttää Ukrainan ilmavoimien komentajaa
Lukuaika: 2 minuuttia

#SkandaaliUkrainassa Marjana Bezuhla syyttää Ukrainan ilmavoimien komentajaa

Naiskansanedustaja Marjana Bezuhla jatkaa syytössarjaansa Ukrainan armeijaa vastaan. Zaluzhnyin ja Syrskyn jälkeen syytösten kohteeksi on joutunut Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleschuk. Bezuhla syyttää häntä valmistautumisen puutteesta F-16 -hävittäjien vastaanottamiseen.

Bezuhla kirjoitti tästä Telegram-kanavallaan ja totesi, että Oleschuk ei ole vuoden aikana suostunut osallistumaan Ukrainan parlamentin kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun komitean kokouksiin. Hänen sijastaan Oleschuk lähetti muutamia upseereita keskustelemaan F-16-hävittäjien tulevista toimituksista suljetussa kokouksessa.

“Ei hänellä ole mitään sanottavaa. Valitettavasti F-16 -hävittäjien toimittaminen Ukrainalle ei muuta tilannetta radikaalisti. Tarvitaanko niitä? Ehdottomasti. Ensisijaisesti siirtymään länsimaisiin malleihin, hallitsemaan nykyaikaisempia malleja ja vahvistamaan ilmapuolustusta. Mutta ei mitään taikaiskuja tai vastahyökkäyksiä. Unohtakaa se”, Bezuhla kirjoittaa.

Hän lisäsi, että infrastruktuuri F-16-hävittäjille ei ole vieläkään valmis. Hänen mukaansa ilmavoimien johdon suhtautuminen lentäjien ja muun henkilöstön koulutukseen ei kestä arvostelua, “ikään kuin se olisi tarpeen kumppaneille, ei meille”.

“Mutta nyt on vielä yksi komentoryhmä luotu ilmavoimien komentojoukkoihin. Vielä enemmän esikuntia! Mitä te teette? Oleschuk ei ole edes lentäjä, vaan ilmapuolustusasiantuntija. Lentäjien ääni katoaa, eikä perusasioita toteuteta. Kolmas vuosi. Yhdestoista vuosi”, kansanedustaja totesi.

Bezuhla valittaa Syrskyn ja Zaluzhnyin toimista
Kansanedustaja Marjana Bezuhla on valittanut Ukrainan turvallisuuspalveluun, turvallisuuskomiteaan ja pääsyyttäjän toimistoon Ukrainan asevoimien komentajasta, kenraaliluutnantti Oleksandr Syrskystä ja asevoimien komentajasta vuosina 2021-2024 Valerii Zaluzhnysta. Hän selitti, että tähän päätökseen hänet ajoi “korkeimpien esikuntien järjestelmän” aiheuttamien riskien hallinta Ukrainalle.

Bezuhla on erityisesti tyytymätön siihen, että Ukrainan armeijassa luodaan “zombi-prikaateja” sen sijaan, että täydennettäisiin jo olemassa olevia yksiköitä. Hän väittää myös, että komentajien päätökset johtivat tapahtumiin Harkovassa, Lysychanskissa, Sievierodonetskissa, Bahmutissa ja Soledarissa. Lisäksi Bezuhlan mukaan sotilasjohto estää hänen kansanedustajana toimimista, sillä häntä ei päästetä keskustelemaan rintamalla olevien mobilisoitujen kanssa.

Aiemmin kansanedustaja syytti Syrskyä tilanteesta rintamalla ja kutsui häntä kenraali Yuri Sodolian yhteistyökumppaniksi siinä, että Venäjän miehittäjät väitetysti pääsivät murtautumaan Donetskin alueen Toretskiin (Sodolian erotettiin tämän ja muiden skandaalien seurauksena Ukrainan asevoimien yhdistettyjen joukkojen komentajan tehtävästä presidentti Volodymyr Zelenskin toimesta). Toukokuun lopussa, palattuaan rintamalta, Bezuhla kutsui joitain kenraaleja “rikollisiksi”, syyttäen heitä Venäjän hyökkäyksestä Harkovassa ja puolustuksen epäonnistumisesta Pokrovsken suunnalla. Hän myös varoitti Syrskyä, että tämä olisi hänen “viimeinen varoituksensa”.

Muistutettakoon, että Bezuhlan syytökset kohdistuivat myös puolustusministeri Rustem Umjeroviin. Hänen mielestään suurin osa rakennetuista linnoituksista on vanhentuneita tai niitä ei ole rakennettu lainkaan. Lisäksi ihmisoikeusloukkaukset TCC:ssä ja SP:ssä ovat hänen mukaansa huipussaan, eikä Umjerovilla ole julkista kantaa tähän. Kansanedustaja haluaisi myös nähdä Umjerovin toimia “valheiden korkeimmissa esikunnissa” suhteen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:04:18