Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #TapausTishchenko

03.07.2024 13:27

#TapausTishchenko
Lukuaika: < 1 minuutti

#TapausTishchenko

**Mikola Tishchenkon Kotiaresti Säilyy – Tuomioistuin Ei Muuttanut Päätöstä**

Kansanedustaja Mikola Tishchenko yritti kiistää päätöksen, joka asetti hänet ympäri vuorokauden kotiarestiin ja velvoitti käyttämään elektronista ranneketta. Keskiviikkona 3. heinäkuuta Kiovan hovioikeus käsitteli valituksen, mutta päätti pitää alkuperäisen päätöksen voimassa.

Asiasta raportoi liike “Chesno”. Tishchenkon asianajajat väittivät, että turvaamistoimi rikkoo parlamentaarikkojen suojelua koskevia lakeja.

“Ympäri vuorokauden kotiaresti rikkoo lainmukaisia normeja kansanedustajan asemasta, käytännössä syrjäyttäen hänet laittomasti edustajantehtävistä”, Tishchenkon puolustus totesi.

Asianajajat esittivät, että henkilökohtainen sitoumus olisi riittävä turvaamistoimi Tishchenkolle. Tuomioistuin kuitenkin päätti pitää hänet kotiarestissa ja elektronisessa valvonnassa.

**Tishchenkon Tapaus**

21. kesäkuuta Mikola Tishchenko saapui Dniproon “valloittaakseen” jälleen kerran puhelinkeskuksia, joita hän kutsui laittomiksi. Hänen mukanaan oli ryhmä henkilöitä sotilaspuvuissa ja kommandopipoissa. Päivänvalossa Tishchenkon ryhmä hyökkäsi siviilipukuun pukeutuneen miehen kimppuun, joka oli ulkoiluttamassa lastaan ja pidätti hänet laittomasti. Hyökkäyksen kohteena oli Dmitro Pavlov, entinen erikoisjoukkojen Krakenin jäsen.

Tishchenko itse on kiistänyt osallisuutensa skandaaliin ja kutsuu itseään provokaation uhriksi. Hän väittää paljastaneensa “Dniprosta suurimman puhelinkeskuksen”, jonka hänen mukaansa paikallinen rikollisuusverkosto hallitsee.

Tapausta käsitellään parhaillaan oikeudessa, ja Tishchenko on määrätty ympärivuorokautiseen kotiarestiin elektronisen rannekkeen kera. Lisäksi on käynyt ilmi, että lähes vuoden ajan Tishchenko on suorittanut tarkastuksia Metsä- ja Vesivarajen valtionvirastoihin sekä Valtion ympäristövirastoon väittäen edustavansa eduskunnan väliaikaista tutkintakomiteaa “Natresurs”. Tällä komitealla ei kuitenkaan ole ollut olemassaoloa enää vuosiin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:32:53