Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Tšekki aloittaa dronejen sarjatuotannon Ukrainan armeijalle #Ukraina #Venäjä #dronit #Tšekki #UAC

03.07.2024 09:10

Ei audiota saatavissa.

# Tšekki aloittaa dronejen sarjatuotannon Ukrainan armeijalle #Ukraina #Venäjä #dronit #Tšekki #UAC
Lukuaika: < 1 minuutti

# Tšekki aloittaa dronejen sarjatuotannon Ukrainan armeijalle #Ukraina #Venäjä #dronit #Tšekki #UAC

Tšekissä UAC-yritys on aloittanut dronejen sarjatuotannon yksinomaan Ukrainan armeijalle. Kyseessä ovat “Leleka-LR” tiedusteludronit ja “Bulava” hyökkäysdronit. Yritys on käynnistänyt tuotannon Tšekin Kolínissa ja odotetaan, että tehdas pystyy toimittamaan noin 100 dronea vuodessa. Tulevaisuudessa UAC aikoo toimittaa droneja NATO-maille ja muille valtioille, kertoo tšekkiläinen julkaisu E15.

UAC on yksityisen ukrainalaisen DeViRo-yrityksen tytäryhtiö, joka on kehittänyt ja valmistanut sotilasdroneja vuodesta 2014. UAC:n johtoryhmän jäsen Štefan Füle totesi, että nyt ensisijainen tavoite on toimittaa droneja Tšekistä Ukrainaan. Tulevaisuudessa yritys aikoo valloittaa merkittävän osan Keski-Euroopan keskikokoisten dronejen markkinoista.

Tällä hetkellä Kolínissa työskentelee noin 80 työntekijää, joista suurin osa on ukrainalaisia. Vain viidesosa henkilöstöstä on tšekkejä. Tuotannon kasvaessa yritys aikoo palkata lisää työntekijöitä. Marraskuussa yritys aloitti koelennot, ja jo huhtikuussa käynnistettiin sarjatuotanto. Ukrainan armeija on nimetty tuotannon yksinoikeutetuksi asiakkaaksi.

Dronejen valmistusprosessi alkaa tarkan elektroniikan valmistamisesta. Emolevyjen ja elektronisten moduulien kokoaminen tapahtuu yrityksen omissa tiloissa asiantuntijoiden voimin. Sama koskee myös optisten moduulien kokoamista. Muut toiminnot sisältävät muottivalua, 3D-tulostusta ja CNC-koneistusta dronejen runkojen ja siipien valmistamiseksi. Yritys on käytännössä täysin omavarainen ja käyttää vain minimimäärän alihankkijoita. Ainoastaan sähkömoottorit ja polttomoottorit hankitaan ulkopuolelta.

Tšekin sotilasapu

25. kesäkuuta Tšekin pääministeri Petr Fiala ilmoitti, että ensimmäinen erä ammuskuormia hänen maansa aloitteesta on saapunut Ukrainan asevoimille. Kesäkuun alussa EU-maat ja Pohjois-Atlantin liitto (NATO) olivat lahjoittaneet Tšekin aloitteeseen yli 1,6 miljardia euroa. Aiemmin Fiala totesi, että aloitteen puitteissa Ukraina voisi saada vuoden aikana 1,5 miljoonaa tykistöammusta.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:52:50