Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukraina ja NATO: Korruption Esteet Jäsenyydelle

03.07.2024 21:37

# Ukraina ja NATO: Korruption Esteet Jäsenyydelle
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukraina ja NATO: Korruption Esteet Jäsenyydelle

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on kohdannut merkittävän haasteen Ukrainan liittymisessä Natoon korruption huolenaiheiden vuoksi. Korkea-arvoinen Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies totesi, että liittouma vaatii Kiovaa ottamaan lisäaskeleita korruption torjumiseksi ennen kuin jäsenyysneuvottelut voivat jatkua. Tämä uusi kanta esitetään kirjallisessa Nato-kommunikeassa, joka allekirjoitetaan vuosittaisessa liittouman huippukokouksessa 9. heinäkuuta.

The Telegraph -lehden mukaan presidentti Zelenskyi kohtaa Naton vaatimukset korruption torjumisesta, mikä muodostaa merkittävän esteen maan jäsenyydelle liittoumassa.

“Meidän täytyy ottaa askel taaksepäin ja kiittää Ukrainaa kaikista viimeisten kahden vuoden aikana tehdyistä uudistuksista,” sanoi amerikkalainen virkamies The Telegraphille ja huomautti, että tarvitaan lisää toimia korruption torjumiseksi.

Zelenskyi vaatii nopeaa liittymistä Natoon sodan päätyttyä suojellakseen maata tulevilta hyökkäyksiltä. Kuitenkin korruptio on edelleen keskeinen ongelma Naton jäsenmaiden välisissä neuvotteluissa, joissa päätetään Ukrainan jäsenyyden aikataulusta.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Ukraina on kärsinyt korruptiosta, erityisesti asevoimissa. Zelenskyi on ryhtynyt toimenpiteisiin, kuten sotilasjohtajien erottamiseen ja puolustushankintojen ongelmien ratkaisemiseen. The Telegraphin mukaan Yhdysvallat kuitenkin estää Britannian ja Euroopan ponnistelut Ukrainan jäsenyyden “peruuttamattoman” polun vahvistamiseksi.

Ukrainan Tie Natoon

Viime vuonna Zelenskyi odotti kutsua Ukrainalle liittyä Natoon. Kutsua tai selkeitä aikatauluja ei kuitenkaan annettu. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden totesi silloin, että Yhdysvallat ei ole valmis tähän. Zelenskyi kuitenkin korosti, että Ukraina olisi hyödyllinen Natolle, sillä Ukrainan armeija voisi merkittävästi vahvistaa liittouman potentiaalia kokemuksensa ansiosta Venäjän vastaista sotaa vastaan.

Tänä vuonna Nato-huippukokous pidetään Washingtonissa 9. – 11. heinäkuuta. On jo selvää, että Ukraina ei saa kutsua liittyä liittoumaan. Asiantuntijat arvioivat, että realistinen päivämäärä Ukrainan liittymiselle Natoon on vuosi 2028, eikä aikaisemmin. Zelenskyi on asettanut vuoden 2024 sodan käännekohdaksi.

Vaikka Naton lupauksia ei ole annettu, noin 20 maata on allekirjoittanut kahdenvälisiä turvallisuussopimuksia Ukrainan kanssa. 13. kesäkuuta Ukraina ja Yhdysvallat allekirjoittivat 10-vuotisen kahdenvälisen turvallisuussopimuksen, joka tähtää Ukrainan puolustuksen vahvistamiseen Venäjän hyökkääjiä vastaan. Sopimuksen tekstiin on kirjattu, että se on askel kohti mahdollista Ukrainan Nato-jäsenyyttä.

Heinäkuun Nato-kokouksessa liittolaiset aikovat tarjota lisää ilmapuolustusjärjestelmiä, mukaan lukien amerikkalaiset Patriot-järjestelmät, tyydyttämään Ukrainan kasvavia tarpeita. Heinäkuun 9. päivän Nato-huippukokous saattaa todennäköisesti olla ensimmäinen suuri kansainvälinen tapahtuma Britannian opposition johtajalle, sir Keir Starmerille, jos hänet valitaan pääministeriksi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:06:15