Eilen yhteensä 88810 latausta

20224 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #Novorossiisk

03.07.2024 05:04

#Ukraina #Venäjä #Novorossiisk
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina #Venäjä #Novorossiisk

Ukrainan Iskudronit Hyökkäsivät Novorossiiskan Satamaan 3. Heinäkuuta

Heinäkuun 3. päivän yönä iskudronit, joita venäläiset kutsuvat “miehittämättömiksi veneiksi”, iskivät Novorossiiskan satamaan. Kaupungista kuului räjähdyksiä, jotka tapahtuivat satama-alueella. Toistaiseksi ei tiedetä, mitä seurauksia hyökkäyksellä oli.

Räjähdyksistä kirjoittivat venäläiset tiedotusvälineet, paikalliset kanavat ja Novorossiiskan asukkaat. Kaupungin pormestari vahvisti tiedon kirjoittamalla, että kyseessä oli väitetysti ukrainalainen hyökkäys ja perinteisesti valehtelemalla, että hyökkäys saatiin torjuttua.

Paikalliset asukkaat kertoivat räjähdyksiä kuuluneen vähintään 30 minuutin ajan. Kaupungissa julistettiin hälytys, ja satama-alue sekä siellä olevat sotalaivat saattoivat joutua hyökkäyksen kohteeksi. Vaikka terroristit ovat siirtäneet osan laivastostaan Asovanmerelle, jotkut taistelualukset jäivät silti Novorossiiskiin.

Hyökkäys Novorossiiskissa 17. toukokuuta

Perjantain vastaisena yönä 17. toukokuuta Novorossiiskissa, joka sijaitsee Venäjän Krasnodarin alueella, kuultiin voimakkaita räjähdyksiä. Kaupunkiin hyökkäsivät droonit. Venäjän ilmatorjunnan toiminnasta huolimatta satamaan osui, ja se jäi täysin ilman sähköä. Droonit osuivat Venäjän strategiseen kohteeseen – Novorossiiskan merelliseen raskasöljyterminaaliin ja “Transneftin” terminaaliin.

Tämä hyökkäys osoittautui Ukrainan sotilastiedustelupalvelun (ГУР) erikoisoperaatioksi. Kohteena olivat Venäjän Mustanmeren laivaston alukset ja muut vesikulkuneuvot. Hyökkäykseen käytettiin sekä pinta- että ilmadrooneja.

Muistutettakoon, että yönä 17. toukokuuta hyökättiin myös muihin venäläisiin kohteisiin. GUR:n droonit hyökkäsivät Venäjän Mustanmeren laivaston aluksiin ja muihin sotilaskohteisiin miehitetyssä Sevastopolissa. Lisäksi Ukrainan turvallisuuspalvelu iski öljynjalostamoon Tuapsessa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 07:38:52