Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä ## Podoljakin Kommentit Tulitaukopynnöstä Herättävät Kysymyksiä ### Vierailu ja Ehdotukset

03.07.2024 14:57

#Ukraina #Venäjä ## Podoljakin Kommentit Tulitaukopynnöstä Herättävät Kysymyksiä ### Vierailu ja Ehdotukset
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina #Venäjä

## Podoljakin Kommentit Orbanin Tulitaukopynnöstä Herättävät Kysymyksiä

Ukrainan presidentin kanslian neuvonantaja, Myhailo Podoljak, kommentoi Unkarin pääministeri Viktor Orbanin pyyntöä Ukrainan tulitauosta. Hänen mukaansa Venäjä yrittää välittäjien kautta estää Ukrainaa suorittamasta puolustuksellisia iskuja. Podoljak korosti, että terroristivaltio Venäjä tekee tämän valmistellakseen uusia hyökkäyksiä Ukrainaan menettämättä resurssejaan.

Podoljak kirjoitti asiasta Telegramissa ja kutsui tällaisia pyyntöjä yksinkertaisiksi ja primitiivisiksi.

“Äärimmäisen mielenkiintoisia ehdotuksia: Ukraina pitäisi välittömästi ja yksipuolisesti lopettaa tulitus (sarkasmi). Erityisesti pitäisi lopettaa pitkän kantaman aseiden iskut, erityisesti Venäjän miehittämille alueille ja Venäjän rajaseuduille. Venäjä puolestaan voi jatkaa iskujaan (kuten Lavrov on useaan otteeseen sanonut, että vaikka neuvotteluprosessi alkaisi, kukaan ei estäisi iskuja Ukrainan alueelle). Mitä tämä kaikki tarkoittaa?”, Podoljak kirjoitti.

Hänen mukaansa Venäjä pyytää kummallisten välittäjien kautta epävirallisen päätöksen palauttamista, joka kieltää Ukrainaa suorittamasta puolustuksellisia iskuja. Tämä mahdollistaisi hyökkääjien hiljaisuudessa siirtää resursseja rajaseudulle ja valmistella uusia laajamittaisia hyökkäyksiä menettämättä ilmapuolustusjärjestelmiä ja tekniikkaa.

“Rhetorinen kysymys: miten ymmärtää ihmisiä, jotka osallistuvat kampanjaan pakottaakseen hyökkäyksen kohteena olevan maan yksipuoliseen tulitaukoon? Ja tärkein kysymys: tehdäänkö nämä ehdotukset vakavissaan ja johtavatko ne sodan päättymiseen?”, Podoljak päätti.

### Orbanin Vierailu ja Ehdotukset

Tiistaina 2. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orban vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Hän tapasi jo Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat sopineensa kahdenvälisten ongelmien ratkaisemisesta.

Orban myös pyysi Zelenskyiä lopettamaan tulituksen Ukrainassa. Lisäksi neuvottelujen tuloksena kerrottiin, että Unkariin perustetaan ensimmäinen koulu ukrainankielisille lapsille. Asiantuntijat sanovat, että Orbanin vierailun todellinen tarkoitus on puhua sodan jäädyttämisestä. Poliittiset analyytikot kertoivat, että Unkarin pääministeri haluaa luoda rauhantekijän kuvan Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan silmissä.

Muistutettakoon, että Zelenskyi lupasi, että Ukrainan yksityiskohtainen suunnitelma sodan lopettamiseksi valmistuu tänä vuonna. Hänen mukaansa Ukraina valitsee diplomaattisen tien, koska se on sodan uhri. Samalla Ukraina lisää aseistusta, sillä Venäjä ymmärtää vain voiman kieltä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Liity Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:21:13