Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #ViktorOrban #VolodymyrZelenskyi

03.07.2024 13:46

Ei audiota saatavissa.

#Ukraina #Venäjä #ViktorOrban #VolodymyrZelenskyi
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina #Venäjä #ViktorOrban #VolodymyrZelenskyi

Viktor Orbánin ja Volodymyr Zelenskyin kohtaaminen: Kriittisiä näkemyksiä ja erimielisyyksiä rauhansuunnitelmasta

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on myöntänyt, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei tukenut Budapestin ehdottamaa “rauhansuunnitelmaa” ja ilmaisi epäilyksensä sen logiikasta. Ukrainan johtaja korosti, että vastaavat aselevot eivät ole olleet hyviä Ukrainan kannalta. Orbán puolestaan väittää, että ei painostanut tätä aloitetta, joka olisi ollut hyödyllinen Venäjälle.

“Euroopan totuus” -lehden mukaan Orbán totesi lehdistötilaisuudessa kahdenvälisen neuvottelun jälkeen, että hän ehdotti Zelenskyille välitöntä tulitaukoa nykyisellä kosketuslinjalla Venäjän joukkojen kanssa, mikä hänen mielestään nopeuttaisi rauhanneuvotteluja.

Orbán lisäsi, ettei painostanut aloitettaan ja otti huomioon ukrainalaiset perustelut. Myöhemmin Orbán vahvisti haastattelussa pro-Putin-toimittajalle, joka saapui Kiovaan unkarilaisen valtuuskunnan kanssa, että Zelenskyi hylkäsi hänen ideansa “välittömästä aselevosta”.

Orbánin mukaan Ukrainan presidentti totesi, että hän epäilee suunnitelman logiikkaa eikä tue sitä, koska Ukraina on kokenut huonoja kokemuksia aselepojen yrityksistä Venäjän kanssa. Orbánin mukaan Zelenskyin mielestä vastaavat aselevot “eivät olleet hyviä Ukrainalle”.

Orbánin vierailu Ukrainassa ja hänen ehdotuksensa

Tiistaina 2. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orbán vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen. Hän neuvotteli Zelenskyin kanssa, ja tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat sopineensa työskennellä kahdenvälisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Lisäksi Orbán pyysi Zelenskyiä aselepoon Ukrainassa. Yhdysvallat puolestaan ilmoitti, että Venäjän on poistuttava kokonaan kansainvälisesti tunnustetuilta Ukrainan alueilta. Kaikkien maiden, joilla on vaikutusvaltaa Moskovaan tai jotka voivat edistää rauhan saavuttamista Ukrainassa, on ponnisteltava Venäjän joukkojen poistamiseksi Ukrainasta.

Asiantuntijat sanovat, että Orbánin vierailun todellinen tavoite on keskustella sodan jäädyttämisestä. Poliittiset asiantuntijat toteavat, että Unkarin ministeri haluaa luoda rauhanvälittäjän kuvan Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan silmissä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:46:55