Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä ## Yhdysvallat julistaa uuden sotilaallisen avun paketin Ukrainalle

03.07.2024 22:05

#Ukraina #Venäjä ## Yhdysvallat julistaa uuden sotilaallisen avun paketin Ukrainalle
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukraina #Venäjä

## Yhdysvallat julistaa uuden sotilaallisen avun paketin Ukrainalle

Yhdysvallat on ilmoittanut uudesta sotilaallisen avun paketista Ukrainalle. Avun arvo on lähes 2,2 miljardia dollaria, ja se sisältää ohjuksia, tykistöammuksia ja muita kriittisiä välineitä, joiden avulla Ukraina voi puolustautua Venäjän aggressiolta.

Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa. Hän totesi, että tämä on jo seitsemäs turvallisuusavun paketti, jonka presidentti Joe Biden on hyväksynyt sen jälkeen, kun hän allekirjoitti kansallista turvallisuutta koskevan lain lisäyksen huhtikuussa. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Pentagon on myöntänyt lisäpaketin sotilaallista apua Ukrainalle lähes 2,2 miljardin dollarin arvosta. Paketti sisältää seuraavat kohteet:

– HAWK-ilmatorjuntaohjukset
– HIMARS-raketinheittimen ammukset
– 155 mm ja 105 mm tykistöammukset
– 81 mm kranaatinheittimen ammukset
– TOW-panssarintorjuntaohjukset
– Javelin- ja AT-4-panssarintorjuntajärjestelmät
– Kiväärin ammukset
– Räjähteet ja ammustarvikkeet
– Taktiset ajoneuvot laitteiden hinaukseen ja kuljetukseen
– Taktiset navigointijärjestelmät ja apuvälineet lentokoneille
– Varaosat ja muut kenttä- ja apulaitteet

Tämä aseistus toimitetaan Yhdysvaltain varastoista presidentin valtuuksien mukaisesti. Uusi paketti sisältää myös uutta rahoitusta, jonka Yhdysvaltain puolustusministeriö käyttää Patriot- ja NASAM-ilmatorjuntajärjestelmien sieppaajien hankintaan, jotta Ukraina voi suojella joukkojaan ja kaupunkejaan Venäjän ilmaiskuilta.

Aiemmin tiedotusvälineet kertoivat, että paketti toimitetaan Yhdysvaltain presidentin valtuuksien nojalla, jotka mahdollistavat aseiden, ammusten ja varusteiden ottamisen Yhdysvaltain sotilasvarastoista Ukrainan lyhyen aikavälin tarpeiden täyttämiseksi. Paketti sisältää HIMARS-tykistörakettijärjestelmän ammuksia ja muita kriittisiä ammuksia. Amerikkalaiset viranomaiset ilmoittivat toimittajille anonyymisti, että paketti ei sisällä rypälepommeja. He eivät myöskään tarkentaneet, sisältääkö apu pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia operatiivisista turvallisuussyistä.

Muistutamme, että viimeksi Yhdysvallat ilmoitti 225 miljoonan dollarin arvoisesta avusta Ukrainalle 7. kesäkuuta. Tuolloin presidentti Joe Biden pahoitteli tapaamisessaan Volodymyr Zelenskyin kanssa Ranskassa monen kuukauden viivästystä sotilaallisen avun toimittamisessa, mikä antoi Venäjälle tiettyjä etuja taistelukentällä. Yhdysvaltain presidentti lupasi, että hänen maansa tukee Ukrainaa pitkällä aikavälillä.

Edellinen avustuspaketti sisälsi HAWK- ja Stinger-ilmatorjuntaohjusten ammuksia, HIMARS-järjestelmän ammuksia ja 155 mm ja 105 mm tykistöammuksia. 24. toukokuuta Yhdysvallat ilmoitti myös 275 miljoonan dollarin sotilasavusta Ukrainalle, joka sisälsi HIMARS-järjestelmän ammuksia, tykistöammuksia ja panssarintorjunta-aseita, jotka olivat välttämättömiä hyökkäysten torjumiseksi Harkovan suunnalla.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:37:15