Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #Zelenskyi

03.07.2024 20:52

#Ukraina #Venäjä #Zelenskyi
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukraina #Venäjä #Zelenskyi

Volodymyr Zelenskyi Ilmaisi Osanottonsa Uhrien Omaisille ja Kertoi Pelastustöiden Jatkumisesta Dniprossa Venäläisen Ohjusiskun Jälkeen

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmaissut syvän osanottonsa niille, jotka menettivät läheisensä Venäjän ohjusiskussa Dniprossa 3. heinäkuuta. Iskussa loukkaantui yli 50 ihmistä ja viisi menetti henkensä. Rakennuksia, sairaala ja teollisuuslaitos kärsivät myös vahinkoja.

Zelenskyi kertoi keskiviikkoillan puheessaan, että pelastustyöt jatkuvat edelleen Dniprossa. Presidentin mukaan kaikki loukkaantuneet saavat tarvittavaa apua. Hän korosti, että ainoa keino pysäyttää nämä hyökkäykset on lisätä ilmatorjuntajärjestelmiä ja iskeä kauemmas venäläisten terroristien tukikohtiin ja lentotukikohtiin.

Iskun seurauksena vaurioitui koteja, sairaala ja teollisuuslaitos Dniprossa. Lisäksi ohjusiskuja kohdistettiin muihin maan alueisiin, erityisesti Harkovaan ja Ukrainan sotilasasemiin.

Zelenskyi painotti, että näitä kysymyksiä käsitellään aktiivisesti kansainvälisten kumppaneiden kanssa kaikilla tasoilla. Hän mainitsi myös valmistautumisen Washingtonissa pidettävään Naton huippukokoukseen, jossa käsitellään muun muassa “Patriot”-järjestelmien hankkimista Ukrainalle.

Presidentti Zelenskyi on pitänyt useita kokouksia kumppaneiden kanssa heinäkuun suunnitelmista ja ilmoitti tärkeistä neuvotteluista ja uusista turvallisuussopimuksista Ukrainalle. Hän mainitsi myös uusia ratkaisuja sähkön ja mobiiliverkon ongelmiin.

“Meillä on jo selkeitä yksityiskohtia uusista ohjelmista, jotka auttavat ihmisiä tämän sähköpulan aikana ja vakauttavat mobiiliyhteyksiä. Tavoitteena on luoda uusi hajautettu sähköntuotanto, ja tähän saadaan taloudellista tukea. Hallitus esittelee pian kaikki konkreettiset toimenpiteet”, Zelenskyi totesi puheessaan.

Presidentti keskusteli myös ylipäällikkö Oleksandr Syrskyn kanssa rintamatilanteesta ja puolustusministeri Rustem Umjerovin kanssa uusista avustuspaketeista. Lisäksi hän tapasi YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan ja onnitteli Alankomaiden uutta pääministeriä.

Valmistautuminen Naton huippukokoukseen Washingtonissa

Ukraina valmistautuu aktiivisesti Washingtonissa 9.–11. heinäkuuta pidettävään Naton huippukokoukseen. Naton liittolaiset ovat päättäneet myöntää Ukrainalle 40 miljardin euron (yli 1,7 biljoonan hryvnia) sotilasapua vuodelle 2025. Liittouman johtajat aikovat allekirjoittaa sitoumukset kokouksen aikana.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken totesi, että huippukokouksen pääpaino tulee olemaan Ukrainan pitkäaikaisessa tukemisessa. Ukrainan jäsenyydestä Natossa ei kuitenkaan keskustella kokouksessa. Keskustelun kohteena ovat kolme keskeistä aspektia, jotka liittyvät suoraan Ukrainaan: Ukrainan asevoimien koulutuksen koordinointi, Naton sotilaallinen apu, avun toimittaminen logististen solmujen kautta ja Ukrainan armeijan tulevien uudistusten käsittely sodan jälkeen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:59:09