Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainaEiKompromisseja Ukraina ei valmis kompromisseihin Venäjän kanssa Mitä Trumpin suunnitelmasta kirjoitetaan mediassa

03.07.2024 10:33

Ei audiota saatavissa.

#UkrainaEiKompromisseja Ukraina ei valmis kompromisseihin Venäjän kanssa Mitä Trumpin suunnitelmasta kirjoitetaan mediassa
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainaEiKompromisseja

### Ukraina ei valmis kompromisseihin Venäjän kanssa

Ukrainan presidentin kanslian johtaja Andriy Yermak on ilmoittanut, että Ukraina ei ole valmis tekemään kompromisseja Venäjän kanssa tai luopumaan mistään alueistaan sodan lopettamiseksi. Näin hän vastasi Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kommentteihin, joissa Trump väitti pystyvänsä nopeasti lopettamaan sotatoimet. Samalla Yermak korostaa, että Kiova on avoin kaikille neuvoille oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi.

Yermak totesi, että Ukraina ei tällä hetkellä pysty arvioimaan Trumpin kykyä lopettaa sota, mikäli tämä valitaan presidentiksi. Yhdysvaltain vaalit järjestetään 5. marraskuuta, ja Yermak vakuutti, että Ukraina kunnioittaa amerikkalaisten äänestäjien päätöstä. Näin hän kertoi Reutersin haastattelussa.

“Emme ole valmiita tekemään kompromisseja erittäin tärkeissä asioissa ja arvoissa… itsenäisyydessä, vapaudessa, demokratiassa, alueellisessa koskemattomuudessa ja suvereniteetissa”, Yermak sanoi.

Kysyttäessä, miten Ukraina arvioi Trumpin kyvyn käsitellä sotaa, Yermak vastasi: “Rehellisesti sanottuna: en tiedä. Katsotaan.” Ukraina aikoo lobata uutta Yhdysvaltain hallintoa jatkamaan maan tukemista. Yermak lisäsi, että Kiova on saanut tukea molemmilta puolueilta Washingtonissa, ja kyselyt ovat osoittaneet, että suurin osa amerikkalaisista tukee edelleen Ukrainaa kahden vuoden täysimittaisen sodan jälkeen.

“Se on amerikkalaisten kansalaisten päätös. Kunnioitamme tätä valintaa”, Yermak sanoi Yhdysvaltain 5. marraskuuta pidettävistä presidentinvaaleista.

### Mitä Trumpin suunnitelmasta kirjoitetaan mediassa

Politicon mukaan Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump on valmis luovuttamaan osan Ukrainan alueista Venäjän presidentille Vladimir Putinille sodan nopeaksi lopettamiseksi. Toimittajien mukaan hän on jo käynyt neuvotteluja Putinin kanssa Ukrainan alueista.

Debatissa nykyisen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa Donald Trump väitti, että Ukraina ei voita sotaa Venäjää vastaan. Hän toisti myös väitteensä, että Venäjä ei olisi hyökännyt, jos hän olisi ollut Yhdysvaltain presidentti, ja lupasi jälleen lopettaa sodan nopeasti.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös tilata blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:33:01