Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainaEiKompromisseja

03.07.2024 10:50

#UkrainaEiKompromisseja
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainaEiKompromisseja

Ukraina ei aio luopua alueistaan rauhan nimissä

Ukrainan presidentin kanslian johtaja Andriy Yermak on ilmoittanut, että Ukraina ei ole valmis tekemään kompromisseja Venäjän kanssa tai luopumaan yhdestäkään alueestaan sodan lopettamiseksi. Tämä oli hänen reaktionsa Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon, jossa Trump väitti voivansa nopeasti lopettaa taistelut. Samalla Yermak korosti, että Kiova kuuntelee kaikkia neuvoja oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi.

Kiova ei tällä hetkellä pysty arvioimaan Trumpin kykyä lopettaa sota, jos hänestä tulee presidentti. Yhdysvaltojen presidentinvaaleista, jotka pidetään 5. marraskuuta, Yermak totesi, että Ukraina kunnioittaa amerikkalaisten äänestäjien mielipidettä. Hän esitti nämä kommentit Reutersille Washingtonissa, jonne hän oli saapunut ennen Naton huippukokousta.

“Emme ole valmiita tekemään kompromisseja erittäin tärkeistä asioista ja arvoista… itsenäisyydestä, vapaudesta, demokratiasta, alueellisesta koskemattomuudesta, suvereniteetista”, Yermak sanoi.

Kysyttäessä, miten Ukraina arvioi Trumpin kyvyn käsitellä sotaa, Yermak vastasi: “Rehellisesti sanottuna: en tiedä. Katsotaan.” Hän lisäsi, että Ukraina aikoo lobata uuden Yhdysvaltain hallinnon jatkamaan tukeaan. Yermak korosti, että Kiova on saanut tukea molemmilta puolueilta Washingtonissa, ja kyselyt ovat osoittaneet, että suurin osa amerikkalaisista tukee edelleen Ukrainaa kahden vuoden täysimittaisen sodan jälkeen.

“Tämä on amerikkalaisten päätös. Kunnioitamme tätä valintaa”, Yermak totesi Yhdysvaltojen presidentinvaaleista.

Mitä tiedetään “Trumpin suunnitelmasta”

Politicon mukaan Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump on valmis luovuttamaan osan Ukrainan alueista Venäjän presidentille Vladimir Putinille sodan nopeaksi lopettamiseksi. Trump on jo käynyt neuvotteluja Putinin kanssa Ukrainan alueista, toimittajat kertovat. Väittelyn aikana nykyisen presidentin Joe Bidenin kanssa Trump väitti, että Ukraina ei voita sotaa Venäjää vastaan. Hän myös toisti väitteensä, että Venäjä ei olisi hyökännyt, jos hän olisi ollut Yhdysvaltain presidentti, ja lupasi jälleen lopettaa sodan nopeasti.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:43:53