Eilen yhteensä 88810 latausta

20276 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanDiplomatia #OrbanKäyKievissä ### Mistä Zelensky ja Orban sopivat Kiovassa?

03.07.2024 17:28

#UkrainanDiplomatia #OrbanKäyKievissä ### Mistä Zelensky ja Orban sopivat Kiovassa?
Lukuaika: 2 minuuttia

#UkrainanDiplomatia #OrbanKäyKievissä

Ukrainan ja Unkarin Suhteiden Uudet Käänteet: Orbanin Vierailu ja Diplomatian Uudet Tuulahdukset

Pääministeri Viktor Orbanin vierailu Kiovaan ja hänen tapaamisensa presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa on herättänyt laajaa huomiota. Erityisen mielenkiintoiseksi tapaamisen teki se, että paikalla oli myös Ukrainan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Serhiy Rebrov. Tämä epätyypillinen diplomatian ratkaisu näyttää olleen onnistunut, sillä Orbanin kerrotaan olleen tyytyväinen neuvotteluihin.

Unkarin ja Ukrainan välisten suhteiden uusien käänteiden voidaan tulkita viittaavan siihen, että Unkari ei tule estämään Ukrainan pyrkimyksiä liittyä Euroopan unioniin. Serhiy Rebrov, joka valmensi unkarilaista Ferencvárosi TC-joukkuetta menestyksekkäästi vuosina 2018–2021, toi tapaamiseen positiivista sävyä. Rebrovin johdolla joukkue voitti kolmesti peräkkäin Unkarin mestaruuden ja osallistui Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Tapaamisessa keskusteltiin myös jalkapallosta. Orban kehui Ukrainan maajoukkueen peliä, vaikka he putosivatkin EM-kisoista 2024 jo alkulohkovaiheessa. Unkarin poliitikon rakkaus jalkapalloa kohtaan oli selvästi merkittävä tekijä. Lehdistötilaisuudessa Orban ilmoitti ensimmäisen ukrainalaisen koulun avaamisesta Unkariin, jota Budapest tulee rahoittamaan.

Neuvottelut olivat Orbanin mukaan onnistuneet, ja tämä epätyypillinen diplomaattinen lähestymistapa, jossa mukana on myös muita kuin poliitikkoja, osoittautui tehokkaaksi. Samaan aikaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ollut tyytyväinen Orbanin toimintaan, sillä Unkari ei estänyt EU:n apupaketin myöntämistä Ukrainalle.

Orbanin tapaaminen Zelenskyin kanssa oli myös yritys vedota Putiniin tulitauon puolesta, mutta tämä ei ollut varsinainen myönteinen ele Venäjän diktaattorin näkökulmasta. Asiantuntijat arvioivat, että Orban haluaa osoittaa opposition suuntaan olevansa valmis yhteistyöhön Ukrainan kanssa ja haluaisi myös palauttaa Venäjän kaasutoimitukset Eurooppaan Ukrainan kautta. Tämä on yksi tapa, jolla Ukraina muuttaa Unkarin suhtautumista itseensä – pienin myönnytyksin ja ystävällisellä asenteella.

On selkeästi nähtävissä, että Orbanin vierailu Kiovaan oli merkittävä saavutus Ukrainan diplomatialle.

### Mistä Zelensky ja Orban sopivat Kiovassa?

Unkarin pääministeri Viktor Orban vieraili Kiovassa 2. heinäkuuta ensimmäistä kertaa täysimittaisen konfliktin alkamisen jälkeen. Hän tapasi Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat aikovansa työskennellä sopimuksen parissa, joka ratkaisisi kahdenvälisiä ongelmia.

Neuvotteluissa Orban pyysi Zelenskyitä tulitaukoon Ukrainassa, mutta mitä Ukrainan johtaja vastasi, ei ole tiedossa. Lisäksi neuvottelujen tuloksena ilmoitettiin, että Unkariin perustetaan ensimmäinen ukrainankielinen koulu. Asiantuntijat sanovat, että Orbanin vierailun todellinen tarkoitus oli keskustella sodan jäädyttämisestä. Poliittiset analyytikot arvioivat, että Unkarin ministeri haluaa luoda itsestään rauhantekijän kuvan Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan silmissä.

Muistutettakoon, että Zelensky lupasi, että Ukrainan yksityiskohtainen suunnitelma sodan päättämiseksi valmistuu tämän vuoden aikana. Presidentin mukaan Ukraina valitsee diplomaattisen tien, koska se on tämän sodan uhri. Samalla se lisää aseistustaan, koska Venäjä ymmärtää vain voiman kieltä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 20:45:01