Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanMobiilisaatio #Ukraina #Venäjä #KansallinenTurvallisuus

03.07.2024 11:15

#UkrainanMobiilisaatio #Ukraina #Venäjä #KansallinenTurvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanMobiilisaatio #Ukraina #Venäjä #KansallinenTurvallisuus

Ukrainan kansanedustaja ja kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun valiokunnan sihteeri Roman Kostenko on todennut, että 200 000 ihmisen mobilisointi vuoden loppuun mennessä on realistista. Tämä on mahdollista, jos mobilisaation nopeus säilyttää positiivisen dynamiikan. Tämä mahdollistaisi Ukrainan asevoimien yksiköiden täydentämisen tasolle, jolla ne eivät ole koskaan aiemmin olleet.

Kostenko esitti nämä kommentit Kyiv 24 -televisiokanavan lähetyksessä. Hän kuitenkin korosti, että mobilisaatiosuunnitelmat ovat salaisia.

“Mobilisaatiosuunnitelmat ovat salaisia, enkä voi kertoa niistä paljon. Mutta jos mobilisaation vauhti pysyy samanlaisena kuin nyt, saavutamme tavoitteemme helposti,” sanoi kansanedustaja.

Lehti Die Welt julkaisi aiemmin artikkelin, jossa kerrottiin, että Ukraina on laajentanut mobilisaatiota ja aikoo mobilisoida 200 000 ihmistä vuoden loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa 50 000 uutta sotilasta neljännesvuosittain tappioiden korvaamiseksi ja uusien prikaatien muodostamiseksi.

Eurooppalaisten turvallisuuslähteiden mukaan Ukraina on viime kuukausina huomattavasti jäljessä näistä tavoitteista. Erityistä huomiota on kiinnitetty vankien rekrytoinnin aloittamiseen, mikä korostaa tilanteen vakavuutta.

Mobilisaatio Ukrainassa

Uuden mobilisaatiolain voimaantulon jälkeen mobilisaation vauhti on kasvanut merkittävästi. Puolustusministeriö on raportoinut myönteisestä kehityksestä ja ilmoittanut, että lähes 1,4 miljoonan asevelvollisen tiedot on päivitetty. Ulkomailla asuvien osalta 14 000 kansalaisen tiedot on myös päivitetty.

Puolustusministeriö on jopa todennut, että jos nykyinen vauhti jatkuu, syksyllä saatetaan äänestää demobilisaatiota koskevasta lakiehdotuksesta. Tällä hetkellä kuitenkin naisten mobilisaatio on edelleen tarpeen. Tämä koskee pääasiassa taistelulääkäreitä. Todennäköisesti tällaista mobilisaatiota ei kuitenkaan julisteta.

Noin 135 000 naista on päivittänyt tietonsa “Reserv+”-järjestelmässä. Tämä koskee niitä, jotka ovat sotilasrekisterissä ja asevelvollisia, eli heillä on lääketieteellinen tai farmaseuttinen koulutus tai he ovat reserviläisiä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:57:22