Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanTilanne ### Uudet Säännöt: Kutsuntakirjeet Postitse Ukrainassa

03.07.2024 20:10

#UkrainanTilanne ### Uudet Säännöt: Kutsuntakirjeet Postitse Ukrainassa
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanTilanne

### Uudet Säännöt: Kutsuntakirjeet Postitse Ukrainassa

4. heinäkuuta alkaen Zhytomyrissa asevelvolliset saavat kutsuntakirjeen rekisteröintipaikkaansa kirjattuna kirjeenä. Tämä toimenpide toteutetaan Zhytomyrin sotilasrekisterin päällikön määräyksestä. Jos asevelvollinen kieltäytyy vastaanottamasta kirjettä eikä saavu rekisteröintikeskukseen, asiasta ilmoitetaan poliisille, joka aloittaa etsinnän.

Zhytomyrin kaupunginjohtajan sijainen Oleg Smal kertoi Sospilnemille, että laki kirjattujen kirjeiden lähettämisestä astuu voimaan vasta 16. heinäkuuta, kun tietojen päivittämiseen varattu aika päättyy.

“Alueellinen rekisteröinti- ja tukikeskus on pyytänyt kaupunginvaltuustolta lupaa lähettää nämä kirjeet. He laativat listan, välittävät meille kirjeet, ja me lähetämme ne kirjattuina kirjeinä asevelvollisille”, Smal selitti.

Smal huomautti, että asevelvolliset saavat kirjallisen kirjeen rekisteröintipaikkaansa. Kutsuntakirjeessä on ilmoitettu aika, jonka kuluessa heidän on ilmoittauduttava rekisteröintikeskukseen.

“Jos asevelvollinen kieltäytyy vastaanottamasta kirjattua kirjettä eikä saavu rekisteröintikeskukseen, poliisille ilmoitetaan. Viranomaiset etsivät asevelvollisen ja vievät hänet rekisteröintikeskukseen. Tämän jälkeen hänelle määrätään hallinnollinen sakko, joka voi olla jopa 17 000 hryvniaa”, Smal totesi.

Smal korosti, että tällä hetkellä on 212 kutsuntakirjettä, jotka lähetetään pian asevelvollisille. Kutsuntakirjeiden määrä kasvaa jatkossa.

Ukrainalaiset alkavat saada kutsuntakirjeitä postitse 60 päivän määräajan päätyttyä, joka on varattu asevelvollisuustietojen päivittämiseen. Saatuaan kirjallisen kirjeen 17. heinäkuuta jälkeen, henkilön on allekirjoitettava vastaanoton yhteydessä tai kieltäydyttävä siitä. Puolustusministeriön tiedottaja Dmytro Lazutkin on todennut, että kutsuntakirje katsotaan toimitetuksi, jos henkilö on itse allekirjoittanut sen.

Aiemmin on kerrottu, että tietojen päivittäminen “Reserve+”-sovelluksen kautta vastaa lain vaatimuksia, joka tuli voimaan 18. toukokuuta. Kuitenkin rekisteröintikeskuksen edustajat voivat silti toimittaa kutsuntakirjeitä kadulla.

Lisäksi hallitus on hyväksynyt uuden määräyksen kutsuntakirjeiden toimittamisesta. Päätös koskee kansalaisten kutsumista asepalvelukseen ja säätelee kutsuntakirjeiden toimittamista. Tästä lähtien ne katsotaan toimitetuiksi, vaikka niitä ei olisi annettu henkilökohtaisesti käteen. Tämä koskee myös postitse lähetettyjä kutsuntakirjeitä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:35:58